Sweet Potato Love

Omelet ik ben er gek op. Je kan het maken met veel soorten groente.

De traditionele trotilla omelet wordt gemaakt met gebakken aardappelen.

Ik heb gekozen voor zoete aardappel, deze geeft net een sweet touch aan de omelet.

Het is een makkelijk recept die je zo op tafel zet. Eet het voor ontbijt, lunch of als lichte diner met een salade.

Wat je ook doet geniet er lekker extra van!



ZOETE AARDAPPEL TORTILLA

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd15 min
Gang: diner, lunch, Ontbijt
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: omelet, sweet potato, tortilla, zoete aardappel
Porties: 2 Personen

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 eieren
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper/zout

Instructies

  • Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan
  • Voeg zoete aardappel en paprikapoeder toe. Bak de zoete aardappel gaar
  • In een kom kluts de eieren
  • Prak met een vork ongeveer ¼ van de zoete aardappels ( dit geeft een romige textuur in de omelet)
  • Voeg de aardappels toe aan de eieren en breng op smaak met peper en zout
  • Bak de helft van de zoete aardappel/ei mengsel 3-5 minuten. Om keren met een bord en dan nog even kort baken
  • Herhaal deze stappen voor de rest van de mengsel

MOEN