Ga terug

Pulled Oats® met tahini bloemkoolpuree

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Midden oosten
Trefwoord: bloemkool, bloemkoolpuree, pulled oats, tahini, vegan
Porties: 2 porties
Auteur: Muna Hajibaana

Ingrediënten

Köfte Pulled Oats·

  • 1 pak Pulled Oats Naturel
  •  2 el olijfolie
  • 2 tl köfte kruidenmix
  • 1/2 tl knoflookpoeder 
  • 1/2 tl ui poeder
  • Zout en peper

Tahini bloemkool

  • 1 bloemkool
  • 1/2 teentje knoflook     
  • 1 el tahini/sesampasta        
  • 1 el olijfolie   
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • Zout en peper

Topping

  • 40 grampijnboompitten
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 teentje knoflook    
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • Bosje munt en koriander      
  • Granaatappelpitjes

Instructies

  • Snijd de bloemkool in roosjes en kook het in ruim water met flink wat zout beetgaar.
  • Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie, bak de Pulled Oats en breng het op smaak metde köfte kruidenmix, knoflookpoeder, ui poeder en zout en peper.
  • Giet de bloemkool af en laat het even droog stomen in de vergiet.
  • Doe de bloemkool, 1/2 teentje knoflook, tahini, olijfolie, Griekse yoghurt en komijn in een blender en pureer glad. Breng het op smaak met zout en peper
  • In een klein pannetje verhit 1 el olijfolie en bak de pijnboompitten goudbruin.
  • Snijd de 1/2teentje knoflook fijn en voeg de gebakken pijnboompitten toe, voeg ook de komijnpoeder toe en bak het kort mee.
  • Haal het van het vuur, snijd de munt en koriander fijn en meng het door de pijnboompitten.
  • Serveer de bloemkoolpuree met de Pulled Oats en top het met de gebakken pijnboompitten.

Duik jij de keuken in met dit recept? Enjoy!