Ga terug

Blueberry Muffin

Voorbereidingstijd40 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd1 uur
Gang: dessert, Nagerecht, Ontbijt, Snack
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: blauwebessen, blueberry, glutenfree, muffin, vegan
Porties: 12 stuks
Auteur: Muna Hajibaana

Ingrediënten

Blauw bessen muffin

  • 120 gram (plantaardige) boter
  • 160 mL (amandel) melk
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 150 gram suiker
  • 260 gr volkoren speltmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 200 gram blauwe bessen
  • 1 el volkoren speltmeel

Crunchy kaneel topping

  • 2 el suiker
  • 65 gram volkoren speltmeel
  • 4 el koude (plantaardige) oter
  • 2 el lichtbruine basterd suiker
  • 1 tl kaneel

Overige benodigdheden

  • muffin bakvorm
  • 12 muffin papiertjes

Instructies

  • Smelt boter in een klein pannetje en laat het afkoelen.
  • Meng in een kom bloem, suiker, bakpoeder en zout.
  • Meng in een andere kom eieren en melk goed samen met een garde, voeg daar de afgekoelde boter en vanille extract aan toe.
  • Voeg de bloemmengsel beetje bij beetje toe aan de ei en melk mengsel. Meng goed door elkaar maar overmix het niet!
  • Haal de blauwe bessen door 1 el bloem (dit zorgt er voor dat de bessen niet naar beneden zakken tijdens het bakken)
  • Vouw met een spatel de blauwe bessen door het beslag.
  • Plaats het beslag 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
  • Bekleed de muffin vorm met de muffin papiertjes
  • Verdeel het muffin beslag over de vorm.
  • Maak de kruimel kaneel topping door de ingrediënten kort te mengen met je handen tot kruimels.
  • Verdeel de kruimels over de muffins.
  • Bak de muffins in een voorverwarmde oven 15-20 minuten bij 200°C.

Enjoy!