Ga terug

Sticky dadel cake met chai spice gepocheerde peren

Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd40 min
Totale tijd1 uur
Gang: dessert, toetje
Keuken: Mediterraan, Midden oosten
Trefwoord: cake, chai spice, herfst, peer, sticky dadel cake
Porties: 4 mini cakes
Auteur: Muna Hajibaana

Ingrediënten

Chai spice gepocheerde peren

  • 4 (hand) peren, niet te rijp
  • 500 mL water
  • 50 gr bruine basterd suiker
  • 2 chai spice theezakjes

Sticky dadel cake

  • 200 gr medjool dadels, geweekt in warm water
  • 300 mL amandelmelk
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 200 mL extra vergine olijfolie
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 theelepels koek en speculaaskruiden
  • ½ theelepel zout

Instructies

Peren pocheren

  • In een steelpan meng de ingrediënten voor de peren en breng aan de kook.
  • Schil de peren, laat het steeltje zitten. Snijd er klein stukje aan de onderkant af en verwijder het klokhuis via de onderkant.
  • Voeg de peren toe aan de chai spice en pocheer 15-20 minuten afgedekt op laag vuur. Let er op dat de peren niet te zacht worden

Sticky dadel cake

  • Verwarm de oven voor op 180°C , vet 4 mini cakes vormpjes (of een 24 cm cake vorm) met olie en bekleed met bakpapier.
  • Mix in een keukenmachine de geweekte dadels, lijnzaad en melk tot een gladde mengsel. Voeg olijfolie toe en mix kort.
  • Meng in een kom zelfrijzend bakmeel, baking soda, koek en speculaaskruiden en zout. Voeg daarbij de dadel-melk mengsel toe en meng goed.
  • Verdeel het beslag over de bakvormen en bak het af in een voorverwarmde oven 40 minuten bij 180°C. Houdt het na 30 minuten in de gaten en controleer of de cakejes gaar zijn.