Ga terug

Aardappel bloemkool Samosa

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd30 min
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Snack, Tussendoortje
Keuken: Indiaas
Trefwoord: aardappel samosa, samosa, tortilla
Porties: 24 stuks

Ingrediënten

Aardappel bloemkool vulling

  • 6 tortilla's
  • 150 gram gekookte kruimelige aardappelen
  • 150 gram bloemkoolrijst
  • 50 gram diepvries doperwten
  • 2 el milde Indiase currypasta
  • 1 el olijfolie

Lijm mengsel

  • 3 el bloem
  • 5 el water

Overige

  • 2 el amandelmelk + 1 el olijf olie om de samosa mee in te smeren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht stand)
  • Verwarm olijfolie in een pan en fruit de currypasta 2 min aan.
  • Voeg bloemkoolrijst toe en doperwtjes en bak kort mee.
  • Prak de aardappelen en roer door de bloemkoolmengsel.
  • Meng bloem en water.
  • Snijd, vouw en vul de tortilla volgens onderstaande instructie. Smeer de lijm mengsel op de overslaande flappen, zoals bij afb 2 en 5.
  • Meng amandelmelk met olie en smeer op de samosa
  • Leg ze op een bakplaat en bak ze 15 min bij 200°C tot goudbruin.
  • Serveer met een yoghurt dressing of groene chili saus. Dippen maar!!