Ga terug
Afdrukken
Recept afdrukken
Vegan stoofpotje van tomaten saus, bonen en worstjes
Voorbereidingstijd
5
min
Bereidingstijd
20
min
Totale tijd
25
min
Gang:
diner, lunch
Trefwoord:
bonen, makkelijke maaltijd, stoofpotje, tomaten saus, vega, vegan, witte bonen
Porties:
4
Personen
Ingrediƫnten
1 Easy Tomato Base saus (500 mL)
8 vega(n) worstjes
1 blikje (400 gr) cannelinni beans
1 rode ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
1 rode paprika
1 tl gedroogde tijm
1 tl gerookte paprika
2 laurier blaadjes
1 el tomaten puree
1 tl balsamico azijn
200 mL groente bouillon
Instructies
Snijd de paprika in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verwarm de olie in een pan met dikke bodem, voeg de ui en knoflook toe en fruit aan.
Voeg de paprika toe en bak het kort mee. Voeg dan de kruiden en tomaten puree toe en kook het een minuut zodat de tomaat goed ontzuurt.
Voeg dan de Easy Tomato Base saus, groenten bouillon en balsamico azijn toe, breng het aan de kook en laat het 20 minuten doorkoken.
Bak de worstjes in een koekenpan volgens aanwijzingen op de verpakking.
Giet en spoel de bonen af met water en voeg na 20 minuten toe aan de saus. Kook het 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de gebakken worstjes aan toe.
Verdeel over borden garneer met wat peterselie. Serveer met brood, lekker om in te dippen!