Ga terug

Vegan stoofpotje van tomaten saus, bonen en worstjes

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd25 min
Gang: diner, lunch
Trefwoord: bonen, makkelijke maaltijd, stoofpotje, tomaten saus, vega, vegan, witte bonen
Porties: 4 Personen

Ingrediƫnten

  • 1 Easy Tomato Base saus (500 mL)
  • 8 vega(n) worstjes
  • 1 blikje (400 gr) cannelinni beans
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gerookte paprika
  • 2 laurier blaadjes
  • 1 el tomaten puree
  • 1 tl balsamico azijn
  • 200 mL groente bouillon

Instructies

  • Snijd de paprika in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Verwarm de olie in een pan met dikke bodem, voeg de ui en knoflook toe en fruit aan.
  • Voeg de paprika toe en bak het kort mee. Voeg dan de kruiden en tomaten puree toe en kook het een minuut zodat de tomaat goed ontzuurt.
  • Voeg dan de Easy Tomato Base saus, groenten bouillon en balsamico azijn toe, breng het aan de kook en laat het 20 minuten doorkoken.
  • Bak de worstjes in een koekenpan volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet en spoel de bonen af met water en voeg na 20 minuten toe aan de saus. Kook het 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de gebakken worstjes aan toe.
  • Verdeel over borden garneer met wat peterselie. Serveer met brood, lekker om in te dippen!