Ga terug

WAFFLE ICE CREAM SANDWICHES 

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd40 min
Totale tijd50 min
Gang: Ontbijt, Snack, Tussendoortje, vegetarisch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: chocolade, chocolate, ice cream, ontbijt, vega, wafel, waffle
Auteur: Muna Hajibaana

Ingrediënten

Ingrediënten wafel

  • 250 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 30 gram suiker
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 380 ml (karne)melk
  • 50 mL olie
  • 1 theelepel vanille extract

Professor Grunschnabel

  • 1 of 2 potten Professor Grunschnabel ijs naar keuze

Toppings

  • 200 gram gesmolten chocolade
  • sprinkels, gehakte noten of chocolade stukjes

Overige benodigdheden

  • olie, boter of bakspray

Instructies

Stap 1 wafels bakken

  • Meng de bloem, bakpoeder, suiker en zout in een kom.
  • Voeg de eieren, karnemelk en olie aan toe en meng goed tot een glad beslag.
  • Verwarm de wafelijzer en vet deze in,.
  • Schep afhankelijk van jouw wafelijzer 2 eetlepels wafel beslag in het ijzer en bak deze goudbruin ongeveer 5 minuten.
  • Laat de wafels volledig afkoelen

Stap 2 vullen met Professor Grunschnabel ijs

  • Snijd de wafels doormidden en schep op een helft 2 scoops Professor Grunschnabel ijs. Doe de andere helft erop en druk goed aan
  • Plaats de gevulde wafels op een schaal en plaats voor minimaal 20 minuten in de vriezer om op te stijven.

Stap 3 decoreren

  • Haal de wafels uit de vriezer.
  • Dip een hoekje van de wafel in gesmolten chocolade.
  • Decoreer sprinkels, disco dip, gehakte noten of stukjes chocolade.