Ga terug

Rode Curry Risotto

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd45 min
Totale tijd55 min
Gang: diner
Keuken: Italiaans, thais
Trefwoord: fusion, risotto, rode curry
Porties: 4 Personen

Ingrediƫnten

  • 400 mL Kokosmelk 1 blikje
  • 1 eetlepel Vissaus
  • 1 pak Thaise rode curry paste
  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels gemberpasta
  • 250 gram risotto rijst
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 400 gram gepelde diepvries garnalen
  • 500-700 mL water

Instructies

  • In een wok pan voeg kokosmelk, suiker, limoen sap, vissaus, curry pasta,ui, knoflook en gember pasta Aan de kook brengen en laat 5 minuten zachtjes door koken zodat alle smaken kunnen in trekken.
  • Zet 2 eetlepels van de saus apart voor de garnalen
  • Voeg de rijst toe en laat het in koken
  • Voeg dan beetje bij beetje water toe aan de rijst tot dat deze gaar is. Blijf roeren anders plakt deze aan!
  • Verwarm een eetlepel olie in een pan en bak de garnalen 3 minuten per kant op. Voeg de saus toe en bak het kort op
  • Serveer met wat verse koriander, limoen rasp en koksrasp