Ga terug

Aubergine shakshuka

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd25 min
Gang: diner, lunch, Ontbijt
Keuken: Mediterraan, Midden oosten
Trefwoord: aubergine, eieren, shakshuka, tomaten saus
Porties: 4 personen
Auteur: Muna

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 1   aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1   courgette
  • 2   teentjes knoflook
  • 1 ui 
  • 400 gram tomatenblokjes in blik 
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder 
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder 
  • 1/2 theelepel sumak 
  • 1/2 theelepel chilipeper 
  • 2 eetlepels verse peterselie fijngehakt 
  • 1 eetlepel verse koriander fijngehakt 
  • 5 eieren 
  • Feta 
  • Peper en zout 

Instructies

  • Snijd de ui en knoflook fijn
  • Verwarm olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook
  • Snij de aubergine, courgette en paprika in gelijke stukken.
  • Voeg toe aan de pan en bak deze op middelhoog vuur 5 minuten mee
  • Voeg de blokjes tomaten toe en kruiden kook het 10 minuten met een deksel op de pan
  • Hak de koriander en peterselie fijn (bewaar een beetje voor garnering) en voeg deze toe aan de tomatensaus. Breng op smaak met peper en zout
  • Maak 5 kuiltjes in de tomatensaus en breek in elk kuiltje een ei
  • Doe de deksel op de pan en laat de eieren garen naar gewenste hardheid
  • Top af met verkruimelde feta, koriander en peterselie. 
  • Serveer met plat brood, naan of eet er rijst bij!