Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Recept afdrukken
Zoete aardapel taco's
Bereidingstijd
30
min
Totale tijd
30
min
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Amerikaans, Mexicaans
Trefwoord:
banana bread, gucamole, sweet potato, taco, tex mex, vega, zoete aardappel
Porties:
2
personen
Auteur:
Muna
Ingrediënten
2
zoete aardappelen
250
gram
(vega) gehakt
3
eetlepels
olijfolie
1
courgette
gesneden
2
paprika
rood en geel gesneden
1
witte ui
gesnipperd
1
zak
bonen
Mexicaanse style
1
zak
Santa Maria taco kruiden
zout en peper
Guacamole
1
avocado
1
zak
Santa Maria guacamole dip mix
1
Limoen
Ranch saus
125
mL
Creme Fraiche
1
zak
Santa Maria ranch saus mix
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C
Prik de zoete aardappel in met een vork
Drizzle met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper
Rooster in de oven 20 minuten
Verwarm in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en rul het gehakt bruin
Voeg de gesneden courgette en paprika aan toe
Voeg de taco kruiden toe en kook het tot de paprika gaar is maar nog wel een bite heeft
Voeg de Mexicaanse bonen toe en verwarm het kort mee
Prak de avocado en voeg de inhoud van de guacamole dip mix toe. Halveer de limoen en pers de limoensap over de guacamole.
Snijd partjes van de andere helft van de limoen
Meng de creme fraiche en de inhoud van de ranch saus mix
Snijd de zoete aardappel door midden en maak ruimte voor de vulling
Vul de zoete aardappel met de gehakt mengsel
Top het af met de guacamole, ranch saus en fijn gesneden rode ui