Ga terug

Zoete aardapel taco's

Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Mexicaans
Trefwoord: banana bread, gucamole, sweet potato, taco, tex mex, vega, zoete aardappel
Porties: 2 personen
Auteur: Muna

Ingredi├źnten

  • 2 zoete aardappelen
  • 250 gram (vega) gehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 courgette gesneden
  • 2 paprika rood en geel gesneden
  • 1 witte ui gesnipperd
  • 1 zak bonen Mexicaanse style
  • 1 zak Santa Maria taco kruiden
  • zout en peper

Guacamole

  • 1 avocado
  • 1 zak Santa Maria guacamole dip mix
  • 1 Limoen

Ranch saus

  • 125 mL Creme Fraiche
  • 1 zak Santa Maria ranch saus mix

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200┬░C
  • Prik de zoete aardappel in met een vork
  • Drizzle met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper
  • Rooster in de oven 20 minuten
  • Verwarm in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en rul het gehakt bruin
  • Voeg de gesneden courgette en paprika aan toe
  • Voeg de taco kruiden toe en kook het tot de paprika gaar is maar nog wel een bite heeft
  • Voeg de Mexicaanse bonen toe en verwarm het kort mee
  • Prak de avocado en voeg de inhoud van de guacamole dip mix toe. Halveer de limoen en pers de limoensap over de guacamole.
  • Snijd partjes van de andere helft van de limoen
  • Meng de creme fraiche en de inhoud van de ranch saus mix
  • Snijd de zoete aardappel door midden en maak ruimte voor de vulling
  • Vul de zoete aardappel met de gehakt mengsel
  • Top het af met de guacamole, ranch saus en fijn gesneden rode ui