Ga terug

Groene Curry met Tilapiafilet

Bereidingstijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: oosters, thais
Trefwoord: bloemkoolrijst, groene curry, makkelijke maaltijd
Porties: 2 personen
Auteur: Muna Hajibaana

Ingrediënten

  • 2 tilapia filets
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 pak groene curry pasta
  • 400 gram groene groente (broccoli of sperziebonen)
  • 400 mL kokosmelk
  • 250 mL groentebouillon
  • 1 eetlepel mazaina
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 2 lente uitjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C
  • Plaats de tilapia filets in een ovenschaal met een klein beetje olie of een bakpapiertje zodat ze niet vastplakken
  • Breng de filets op smaak met zout en peper
  • Plaats de tilapia in de oven en bak in ongeveer 15 minuutjes gaar
  • Verwarm de olijfolie in een pan
  • Voeg hieraan de sjalotjes toe en fruit ze aan
  • Voeg de groene curry pasta hieraan toe en bak kort aan zodat de smaken goed vrijkomen
  • Zet hierna je vuur omlaag en voeg de kokosmelk toe. 
  • Om de curry in te dikken. meng in een klein schaal maiszetmeel met het water en voeg het toe aan de curry
  • Voeg bouillon toe, gesneden groenten en kook het 10 minuten tot de groenten beetgaar zijn
  • Haal de tilapia filets uit de oven en voeg ze aan de curry
  • Serveer met (bloemkool) rijst
  • Garneer het met lente uitjes