WAFFLE ICE CREAM SANDWICHES 

Ijs daar zijn we allemaal dol op toch?

Je kan het op een horentje eten of in een bakje.

Maar wat denk je van tussen twee koekjes of in mijn geval tussen wafels.

Professor Grunschnabel ijs

 

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van Professor Grunschnabel ijs.

Professor Grunschnabel ijs is lactose vrij en vegan en te verkrijgen in de meest unieke en lekkere smaak combinaties. Zoals, Caramel Ocean, Banana Bahiana, Chococolate, Indian Winter, Siam Horapa Coco, Orange Jasmin Yuzu, Framboise Extase, Maromokotro Snow White en mijn favoriet Cafe el Khatib.

De smaak Cafe el Khatib doet mij denken aan de koffie die mijn ouders altijd drinken bitterzoete arabica koffie met kardamom en gember en  daar eten zij eten een heerlijk stukje cake bij. Dit bracht mij op het idee om de ijsjes te combineren met wafels. Omdat een wafel een cake- achtige structuur heeft en werkt het als een sponsje wanneer je ijs begint te smelten. Heerlijk, want de smaak van het ijs trekt dan in de wafel!

Professor Grunschnabel koop je o.a. bij de Albert Heijn of bestel je makkelijk via ah.nl.


It’s like 1,2,3!

Dit recept is makkelijk voor te bereiden. Met 3 simpele stappen zet je de lekkerste toetjes op tafel.

Stap 1

Wafels beslag maken, bakken en laten afkoelen. Voor variatie voeg wat cacao poeder aan het beslag. 

Stap 2

Scoop twee schepjes ijs tussen de wafels en zet weer terug in de vriezer om op te stijven.

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van de smaken Cafe el Khatib, Framboise Extase en Caramel Ocean.

Stap 3

Dippen in gesmolten chocolade en toppen met sprinkles naar keuze.

Met wie zou jij deze waffle ice cream sandwich delen?

WAFFLE ICE CREAM SANDWICHES 

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: Ontbijt, Snack, Tussendoortje, vegetarisch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: chocolade, chocolate, ice cream, ontbijt, vega, wafel, waffle
Auteur: Muna Hajibaana

Ingrediënten

Ingrediënten wafel

  • 250 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 30 gram suiker
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 380 ml (karne)melk
  • 50 mL olie
  • 1 theelepel vanille extract

Professor Grunschnabel

  • 1 of 2 potten Professor Grunschnabel ijs naar keuze

Toppings

  • 200 gram gesmolten chocolade
  • sprinkels, gehakte noten of chocolade stukjes

Overige benodigdheden

  • olie, boter of bakspray

Instructies

Stap 1 wafels bakken

  • Meng de bloem, bakpoeder, suiker en zout in een kom.
  • Voeg de eieren, karnemelk en olie aan toe en meng goed tot een glad beslag.
  • Verwarm de wafelijzer en vet deze in,.
  • Schep afhankelijk van jouw wafelijzer 2 eetlepels wafel beslag in het ijzer en bak deze goudbruin ongeveer 5 minuten.
  • Laat de wafels volledig afkoelen

Stap 2 vullen met Professor Grunschnabel ijs

  • Snijd de wafels doormidden en schep op een helft 2 scoops Professor Grunschnabel ijs. Doe de andere helft erop en druk goed aan
  • Plaats de gevulde wafels op een schaal en plaats voor minimaal 20 minuten in de vriezer om op te stijven.

Stap 3 decoreren

  • Haal de wafels uit de vriezer.
  • Dip een hoekje van de wafel in gesmolten chocolade.
  • Decoreer sprinkels, disco dip, gehakte noten of stukjes chocolade.

MOEN