TIME TO STEW!!


Jaaaahh!! We mogen weer stoven. Stoofpotjes zijn voor mij de ultime comfortfood, voor wanneer het buiten koud, nat en guur is heb je een gerecht nodig dat je lekker opwarmt. Normaal heb je voor een stoofpotje een hele dag nodig. Maar dat is bij bij dit gerecht niet het geval.

Dit is namelijk een snelle stoofpotje die je binnen NO time op tafel zet. Hoe vraag jij, je af?! Nou door gebruik te maken van Food Fellows EASY Tomato Base saus en groenten bouillon.

Easy Tomato Base saus is gemaakt van 100% tomaten en kan je makkelijk als basis gebruiken voor soep, saus en pizza🍅🍅




Vegan stoofpotje van tomaten saus, bonen en worstjes

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd25 min
Gang: diner, lunch
Trefwoord: bonen, makkelijke maaltijd, stoofpotje, tomaten saus, vega, vegan, witte bonen
Porties: 4 Personen

Ingrediënten

  • 1 Easy Tomato Base saus (500 mL)
  • 8 vega(n) worstjes
  • 1 blikje (400 gr) cannelinni beans
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gerookte paprika
  • 2 laurier blaadjes
  • 1 el tomaten puree
  • 1 tl balsamico azijn
  • 200 mL groente bouillon

Instructies

  • Snijd de paprika in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Verwarm de olie in een pan met dikke bodem, voeg de ui en knoflook toe en fruit aan.
  • Voeg de paprika toe en bak het kort mee. Voeg dan de kruiden en tomaten puree toe en kook het een minuut zodat de tomaat goed ontzuurt.
  • Voeg dan de Easy Tomato Base saus, groenten bouillon en balsamico azijn toe, breng het aan de kook en laat het 20 minuten doorkoken.
  • Bak de worstjes in een koekenpan volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet en spoel de bonen af met water en voeg na 20 minuten toe aan de saus. Kook het 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de gebakken worstjes aan toe.
  • Verdeel over borden garneer met wat peterselie. Serveer met brood, lekker om in te dippen!
MOEN