Ben jij op zoek naar een makkelijke snack, borrelhapje of easy diner in Tex Mex style? Zoek dan niet verder want ik heb een super lekker en gezond(er) nacho recept voor je wat je binnen 30 minuten op tafel zet…
Een nachoschotel is een van de populairste Tex Mex gerechten wat overgewaaid is uit de VS. Je maakt het met tortilla chips, kaas en gehakt en als topping guacamole. Niet echt een super healthy dish… Maar zoals je ondertussen wel van mij gewend bent heb ik er een healthy twist aan gegeven. Er zit namelijk een verstopte groente in deze nacho’s en is totally vegan YEAH!!
Huh?! Healthy en vegan hoor ik je denken… JA!! Deze vegan nacho’s heb ik bereid met de nieuwe variant Pulled Oats® Tex Mex, zwarte bonen, cripsy mais, vegan kaassaus en afgetopt met een frisse, licht pittige ananas salsa.
Pulled Oats Tex Mex
Zoals je weet ben ik super fan van Pulled Oats, dit is een heerlijk alternatief voor vlees!
Voor dit recept heb ik de nieuwe variant Pulled Oats Tex Mex gebruikt. Deze kan je sinds kort online bestellen via AH.nl of via de app van crisp.nl.
Wat is er nieuw aan? Dat je Pulled Oats makkelijk en snel op smaak brengt met de bijgeleverde kruidenpasta. Zo zet jij makkelijk jouw favoriete Tex Mex gerecht op tafel!
Vegan kaassaus
Nog even terug naar wat dit gerecht gezonder maakt…In plaats van de kaas in de oven te laten smelten heb ik ervoor gekozen om in dit recept een kaassaus te maken met mijn favoriete groente. Ik heb namelijk bloemkool kaassaus gemaakt, hoe kan het ook anders?
En ik kan je garanderen dat je er niks van terug proeft. Een ware fiesta dus!!
Cash back!
Heb ik jou overtuigd en wil je dit recept of een van de andere recepten met Pulled Oats proberen? Dan heb ik iets heel leuks voor je! Je kunt namelijk Pulled Oats nu gratis proberen met een cashback actie . Zo krijg je via https://probeergoldandgreen.nl heel eenvoudig je aankoopbedrag terug!
Vegan nacho’s met Pulled Oats Tex Mex
Ingrediënten
- Pulled Oats Tex Mex-
- Tortilla chips
- 150 gram zwart bonen
- 150 gram crispy mais
- ½ groene jalapeño peper in ringen gesneden
- Kleine rode ui fijn gesneden
- Koriander voor garnering
Bloemkool kaassaus
- 150 gram gekookte bloemkool
- 150 gramplantaardige geraspte cheddar
- ½ eetlepel olijfolie
- ½ theelepel gerookte paprika poeder
- ¼ theelepel cayennepeper
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel ui poeder
- Zout naar smaak
Ananas salsa
- 150 gram verse ananas
- 1 rode ui
- ½ groene jalapeño peper
- Sap en zest vaneen limoen-
- 15 gram koriander
- Zout en pepernaar smaak
Instructies
- Meng de Pulled Oats met de kruidenpasta en bak het krokant ineen koekenpan zonder olie.
- Pureer in een keukenmachine de gekookte bloemkool fijn.
- Verhit de olijfolie in een klein pannetje en voeg daar de gepureerde bloemkool.
- Voeg de kruiden toe en meng het goed door.
- Voeg ook de geraspte cheddar aan toe en meng goed door totdat het gesmolten is. De kaassaus is ready.
- Maak de ananas salsa, door de ananas, rode ui en jalapeño fijn te snijden en te mixen in een kom.
- Voeg het sap en zest van de limoen toe en breng het op smaak met de koriander en zout en peper.
- Maak twee laagjes door de helft tortilla chips op een plank of groot bord te verdelen, daarop de helft van de krokant gebakken Pulled OatsTex Mex en vervolgens verdeel je de helft van de kaassaus erop. Herhaal dezes tappen voor de tweede laag.
- Maak de nacho’s af door het te garneren met de zwarte bonen, crispy mais, rode ui, jalapeño peper en de ananas salsa.