Easy Homemade Vegan Burger
Vega(n) burgers zijn tegenwoordig te koop in elke supermarkt. In verschillende stijlen, smaken en kleuren.
Maar wist je dat je ze ook makkelijk zelf kunt maken? Met een paar basis ingrediënten maak je zelf de lekkerste burger op basis van bonen. Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van kievitsbonen van Valle del Sole.
Bij Valle del Sole houden ze van eten. Van lekker eten om precies te zijn.
Met de producten van Valle del Sole maak je lekker vers brood nóg verser, geef je je curry een bijzondere bite en maak je de perfecte hummus zelf.
Op hun website vind je al deze recepten en nog meer lekkers terug. Maar wat er ontbrak was een lekkere burger van bonen.
Uit je comfort voor een lekkere burger
Dus stapte ik uit m’n comfort zone en ging ik aan de slag om een lekker easy homemade vegan burger te maken. En zoals je ziet is deze goed gelukt toch
En nu daag ik jou uit om uit je comfort zone te stappen en deze hele heerlijke vegan burger van kievitsbonen te maken. Misschien wordt dit wel jouw nieuwe favoriete burger.
Vegan Burger van Kievitsbonen
Ingredients
- 450 gram geweekte kievitsbonen
- 250 gram kastanje champignons
- 1 medium rode ui
- 3 tenen knoflook
- 60 gram gehakte amandelen
- 15 gram verse koriander
- 1 theelepel gerookte paprika poeder
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel chili peper
- 2 eetlepels vegan worcestershire saus (HPsaus)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 theelepel zout
- Vers gemalen peper
- 30-50 gram panko broodkruimels
Overige benodigdheden
- Burger broodjes
- Tomaat
- Rode ui
- Avocado
- Vegan mayonaisesla
- Sla
Instructions
- Kook de kievitsbonen in ruim water in 30 minuten beetgaar.
- Verwarm olijfolie in een hapjespan.
- Snijd rode ui en champignons fijn en bak ze in de pan.
- Hak de knoflook fijn en voeg toe.
- Voeg tijm, paprikapoeder en chili peper toe en bak kort mee.
- Verwarm de oven voor op 200°C (boven en onder warmte).
- Hak in een keukenmachine de amandelen fijn, voeg champignon-ui mengsel, kievitsbonen, koriander, worcestershiresaus, zout, peper en 30 gram van de pankokruimels toe. Indien de mix te nat is, voeg je meer pankokruimels toe.
- Verdeel de mix in 4 tot 6 gelijke burgers.
- Plaats de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin.
- Serveer de burgers op de burger broodjes met rode ui, tomaat, avocado, tomaat, sla en een dot vegan mayonaise.
Laat je me ook weten wat je ervan vond?