Samosa,  wie kent het niet?! De driehoekvormige gefrituurde pasteitjes worden vaak gemaakt van flaky deeg en gevuld met kruidige aardappel, kip of lams gehakt vulling. Deze snack is niet alleen populair in India, maar in veel  landen rond het Midden Oosten en Afrika worden deze lekkernijen genuttigd!!

Ik ging voor de kruidige aardappel vulling wat vaak gecombineerd wordt met doperwtjes. Maar tothemoen zou niet tothemoen zijn als het niet makkelijker en gezonder kan toch 🙂

In plaats van deeg heb ik gebruikt gemaakt van volkoren wraps en de helft van de aardappel vulling vervangen door bloemkoolrijst 😉 ohh en er komt ook geen frituur aan te pas, want deze samosa’s komen uit de oven!

Aardappel bloemkool Samosa

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd30 min
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Snack, Tussendoortje
Keuken: Indiaas
Trefwoord: aardappel samosa, samosa, tortilla
Porties: 24 stuks

Ingrediënten

Aardappel bloemkool vulling

  • 6 tortilla's
  • 150 gram gekookte kruimelige aardappelen
  • 150 gram bloemkoolrijst
  • 50 gram diepvries doperwten
  • 2 el milde Indiase currypasta
  • 1 el olijfolie

Lijm mengsel

  • 3 el bloem
  • 5 el water

Overige

  • 2 el amandelmelk + 1 el olijf olie om de samosa mee in te smeren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht stand)
  • Verwarm olijfolie in een pan en fruit de currypasta 2 min aan.
  • Voeg bloemkoolrijst toe en doperwtjes en bak kort mee.
  • Prak de aardappelen en roer door de bloemkoolmengsel.
  • Meng bloem en water.
  • Snijd, vouw en vul de tortilla volgens onderstaande instructie. Smeer de lijm mengsel op de overslaande flappen, zoals bij afb 2 en 5.
  • Meng amandelmelk met olie en smeer op de samosa
  • Leg ze op een bakplaat en bak ze 15 min bij 200°C tot goudbruin.
  • Serveer met een yoghurt dressing of groene chili saus. Dippen maar!!
MOEN