Kip Kokos Stoof Met Rijsnoedels
It’s the best time of the year, voor mij dan. Want ik ben echt gek op de herfst/winter. Tijdens deze maanden kan ik helemaal los gaan met lekkere comfy gerechten en kruiden. En een van de gerechten die hier het meeste op tafel komt is Thaise kip kokos stoof. Dit gerecht is easy om te maken en als je er de tijd voor neemt en lang laat stoven wordt ie nog lekkerder want dan trekken de smaken goed in.
Noedels in plaats van Rijst..
Normaal gesproken eet je rijst bij een curry. Maar ik vind rijstnoedels er perfect bij passen, de noedels zijn net sponsjes die zuigen de saus en smaken op. Serveer de Thaise kip kokos stoof met broccoli, paksoi en maak het af met Thaise basilicum blaadjes.
Tefal Trattoria braadpan
Voor het stoven gebruik ik het liefst een gietaluminium pan. Tefal heeft een hele mooie lijn aan lichte gietaluminium pannen, de Tefal Trattoria braadpannen. Deze pannen zijn gemaakt van gegoten aluminium met een krasbestendige en veilige coating waardoor ze de warmte goed kunnen vasthouden.
Handige deksel!
En met een handige condensatie deksel blijft je gerecht super mals. De gietaluminium pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen én ook geschikt voor in de oven.
Tip van tothemoen..
Tefal en Foodies magazine hebben de maand november omgedoopt tot Stovember, daarom krijg je bij aanschaf van een de Tefal Trattoria braadpan of een andere geselecteerde Tefal item 2 maanden gratis Foodies magazine cadeau.
Kip Kokos Stoof Met Rijstnoedels
Ingrediënten
- 500 gr kipfilet
- 1 el paprikapoeder
- 2 el boter
- 4 el olie
- 4 el rode curry pasta
- 2 sjalotjes
- 500 gr broccoli
- 1 paksoi
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 1 cm gember geraspt
- 400 ml kokosmelk
- 1 el vissaus
- Sap van 1 limoen
- 125 ml water
- 1 pak rijstnoedels 225 gr
- 6 verse Thaise basilicum blaadjes
Instructies
- Marineer de kipfilets met paprikapoeder en 1 el rode curry saus.
- Verhit boter in de stoof pan en bak de kipfilets goudbruin aan, haal ze uit de pan en zet apart.
- Snipper de sjalotjes fijn, raps of hak de knoflook en rasp de gember.
- Snijd de broccoli in roosjes en de paksoi in reepjes.
- Verhit de olie in de pan en voeg de broccoli roosjes en de witte stukjes van de paksoi toe en bak kort aan.
- Voeg de knoflook en gember toe en bak kort mee.
- Voeg de resterende rode curry pasta toe, roer even door, en voeg dan de kokosmelk, vissaus, limoensap en water toe en breng aan de kook.
- Doe de kip terug in de pan meng het goed door, plaats deksel op de pan en laat het zo’n 15-20 minuten stoven.
- Voeg als laatste de groene delen van de paksoi en Thaise basilicum blaadjes toe en roer door tot dit geslonken is. Breng op smaak met zout.
- Breng in tussen een pan met ruim water en zout aan de kook. Haal de pan van het vuur. Doe de rijstnoedels in de pan en laat 3 minuten staan. Giet de noedels af en spoel ze na met koud water.
- Verdeel de rijstnoedels over 4 kommen en schep de curry, groenten en kip erover.
- Garneer met verse Thaise basilicum en partjes limoen.