Thaise Curry Salade
Een simpel Thaise curry salade met geroosterde bloemkool, quinoa en een frisse tahin dressing. Ideaal voor de doordeweekse avonden of voor Meatless Monday!
Wist je dat je curry pasta’s voor veel gerechten kan gebruiken i.p.v. alleen curry. Zo kan je het bijvoorbeeld verwerken in soep, pasta, risotto of zoals ik deed veggies mee kruiden en deze gebruiken voor een salade.
Want nu het kouder begint te worden vind ik het heerlijk om van lauw warme salades te genieten. Zo houd ik dat zomergevoel langer vast…♥
Thaise Curry Salade
Frisse en kruidige salade met bloemkool, quinoa en yoghurt tahin dressing
Servings: 4 Personen
Ingrediënten
- 1 Bloemkool
- 2 eetlepels Massaman curry pasta
- 2 eetlepels Olijfolie
- 1 Komkommer
- 400 gram Gemengde sla
- 1 Rode ui
- 200 gram Gekookte quinoa
Dressing
- 3 eetlepels Tahin
- 100 mL Yoghurt
- 1 eetlepel Olijfolie
- 1 teentje knoflook
- Sap van 1/2 citroen
- Koriander naar smaak
- 1/2 theelepel zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de bloemkool in roosjes.
- Meng in een kom massaman curry pasta en olijfolie. Voeg hier de bloemkool roosjes aan toe en meng goed door.
- Doe de gemarineerde bloemkool roosjes op de bakplaat.
- Rooster in de oven 20 minuten bij 200°C.
- Maak ondertussen de salade.
- Snijd de komkommer in plakjes, de ui in halve ringen.
- Doe de ingrediënten voor de dressing in een mixer of gebruik een staafmixer en mix het tot een gladde dressing
- Meng in een grote (salade) kom quinoa, komkommer, ui, gemengde sla en dressing.
- Voeg voor het serveren de geroosterde bloemkool toe.