Today we’re taking Taco to a new and HEALTY level!

Van Santa Maria heb ik een verrasbox ontvangen volle lekkere Tex Mex ingrediënten.

De Tex Mex keuken is alles behalve saai! Het is vol heerlijke geuren, kleuren en smaken.

Ik besloot taco’s te maken. De gewone taco’s kennen we allemaal wel. Dus besloot ik er een  eigen draai aan te geven en maakte deze heerlijke gevulde zoete aardappelen. En ik kan je zeggen dat verrassend lekker was!

In de oven geroosterde zoete aardappel zijn gevuld met guacamole, (vega) gehakt en bonen saus. Afgetopt met ranch saus en fijn gesneden rode ui.

Zoete aardapel taco's

Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Mexicaans
Trefwoord: banana bread, gucamole, sweet potato, taco, tex mex, vega, zoete aardappel
Porties: 2 personen
Auteur: Muna

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 250 gram (vega) gehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 courgette gesneden
  • 2 paprika rood en geel gesneden
  • 1 witte ui gesnipperd
  • 1 zak bonen Mexicaanse style
  • 1 zak Santa Maria taco kruiden
  • zout en peper

Guacamole

  • 1 avocado
  • 1 zak Santa Maria guacamole dip mix
  • 1 Limoen

Ranch saus

  • 125 mL Creme Fraiche
  • 1 zak Santa Maria ranch saus mix

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Prik de zoete aardappel in met een vork
  • Drizzle met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper
  • Rooster in de oven 20 minuten
  • Verwarm in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en rul het gehakt bruin
  • Voeg de gesneden courgette en paprika aan toe
  • Voeg de taco kruiden toe en kook het tot de paprika gaar is maar nog wel een bite heeft
  • Voeg de Mexicaanse bonen toe en verwarm het kort mee
  • Prak de avocado en voeg de inhoud van de guacamole dip mix toe. Halveer de limoen en pers de limoensap over de guacamole.
  • Snijd partjes van de andere helft van de limoen
  • Meng de creme fraiche en de inhoud van de ranch saus mix
  • Snijd de zoete aardappel door midden en maak ruimte voor de vulling
  • Vul de zoete aardappel met de gehakt mengsel
  • Top het af met de guacamole, ranch saus en fijn gesneden rode ui

MOEN