Herfst!
De blaadjes vallen van de bomen, buiten is het koud en nat. Binnen maken we het gezellig en knus.
We krijgen zin in heerlijke herfst recepten. En het recept dat ik vandaag met jullie deel is er een om gezellig van te genieten tijdens de donkere dagen.
Sticky dadel cake met chai spice gepocheerde peren is gemaakt met de koek en speculaaskruiden van Silvo. De kruiden geven de cake een heerlijke aromatische kruiding en tijdens het bakken vult je huis zich met verwarmende geuren als kaneel, nootmuskaat en gemberwortel. Tip, deze cake is ideaal voor aankomende feestdagen. Tip 2, serveer er wat vanille ijs bij 🙂
Sticky dadel cake met chai spice gepocheerde peren
Porties: 4 mini cakes
Ingrediënten
Chai spice gepocheerde peren
- 4 (hand) peren, niet te rijp
- 500 mL water
- 50 gr bruine basterd suiker
- 2 chai spice theezakjes
Sticky dadel cake
- 200 gr medjool dadels, geweekt in warm water
- 300 mL amandelmelk
- 2 eetlepels gebroken lijnzaad
- 200 mL extra vergine olijfolie
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel baking soda
- 2 theelepels koek en speculaaskruiden
- ½ theelepel zout
Instructies
Peren pocheren
- In een steelpan meng de ingrediënten voor de peren en breng aan de kook.
- Schil de peren, laat het steeltje zitten. Snijd er klein stukje aan de onderkant af en verwijder het klokhuis via de onderkant.
- Voeg de peren toe aan de chai spice en pocheer 15-20 minuten afgedekt op laag vuur. Let er op dat de peren niet te zacht worden
Sticky dadel cake
- Verwarm de oven voor op 180°C , vet 4 mini cakes vormpjes (of een 24 cm cake vorm) met olie en bekleed met bakpapier.
- Mix in een keukenmachine de geweekte dadels, lijnzaad en melk tot een gladde mengsel. Voeg olijfolie toe en mix kort.
- Meng in een kom zelfrijzend bakmeel, baking soda, koek en speculaaskruiden en zout. Voeg daarbij de dadel-melk mengsel toe en meng goed.
- Verdeel het beslag over de bakvormen en bak het af in een voorverwarmde oven 40 minuten bij 180°C. Houdt het na 30 minuten in de gaten en controleer of de cakejes gaar zijn.