Soms wil je gewoon verantwoord kunnen genieten.
Chocolade is mijn guilty pleasure. En het liefst gecombineerd met iets zoutigs. Zo ben ik fan van de chocolade repen met zeezout en karamel en reepje snickers gaat er altijd wel in.
Toen ik laatst wat pinda’s opgestuurd kreeg kwam ik op het idee om weer eens zelf wat lekkers te maken. En dit keer iets makkelijks, want op mijn insta @tothemoen heb ik een tijdje geleden met jou gedeeld hoe je zelf snicker bars kan maken. Deze snicker bites zijn gemaakt met maar 3 ingrediënten + een beetje geduld 🙂
Easy Snacking
Om deze snicker bites te maken heb je nodig
- zachte medjool dadels
- honey roasted pinda’s
- pure chocolade
De zachte medjool dadels geven de snickers bites een chewy karamel smaak.
Let er bij het mixen van de dadels en pinda’s erop dat het niet een te gladde mengsel wordt. Je wil dat er een bite in zit.
Snicker Bites
Ingrediënten
- 12 zachte medjool dadels
- 140 gram honey roasted pinda's
- 100 gram pure chocolade
Instructies
- Indien nodig week de dadels eerst 10 minuten in heet water, zodat ze zacht worden.
- In een keukenmachine mix de dadels en pinda's tot grove stukjes.
- Maak je handen nat en rol er 12-14 balletjes van.
- Plaats de balletjes 10 minuten in de vriezer om op te stijven.
- Smelt de chocolade in de magnetron.
- Haal de balletjes door de gesmolten chocolade.
- Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.