Creamy Risotto met Japanse twist.

Risotto is een klassiek Italiaans gerecht, dat makkelijk te maken is. Voor risotto heb je een paar basis ingrediënten nodig;

  • risotto rijst
  • (groente) bouillon
  • harde Italiaanse kaas
  • ui
  • knoflook

Deze ingrediënten kan je uitbreiden naar smaak. Ik ging voor een Aziatische twist en maakte de risotto met shiitake, kastanje champignons en dashi. Dashi is een Japanse hartige bouillon vol met umami smaak! Ik kocht deze bij de toko.

Met een beetje geduld maak je heerlijke risotto.

Het maken van een goede risotto heeft wat geduld nodig. Je bent met het aanfruiten van een uitje en knoflook in een pan met wat olie, voegt de risottorijst toe en dan een schepje voor schepje voeg je je bouillon toe.

Shiitake en champignon risotto

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: diner, Hoofdgerecht, meatless monday, vegetarisch
Keuken: Japans
Trefwoord: champignon, risotto, shiitake
Porties: 2 personen
Auteur: Muna Hajibaana

Ingrediënten

  • 150 gr risottorijst
  • 1 eetlepel neutrale olie bijv. zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 zakje dashi poeder vervangen met 1 groente bouillonblokje
  • 500 ml water
  • 100 gram shiitake
  • 250 gram kastanje champignons
  • 2 eetlepels soja saus
  • 100 mL kookroom
  • 30 gram ongezouten boter
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • lente ui

Instructies

  • Breng water aan de kook en los de dashi poeder of groente bouillon hier in op.
  • Snipper de ui en knoflook fijn en fruit i in een pan met de olie beetje olie of boter.
  • Voeg de risottorijst toe en bak een paar minuten mee.
  • Blus af met een soeplepel warme bouillon laat de risottorijst deze opnemen. Zodra dit gebeurt is voeg je nog een soeplepel warme bouillon toe en roer door. Herhaal dit nog een paar keer tot de risotto ca. 20 minuten in totaal zachtjes heeft gekookt. Voeg dan de kookroom toe.
  • Verwarm een droge pan en voeg de de shiitake en kastje champignon toe en bak het kort op. Voeg de soja saus toe en bak het nog 2-3 minuten.
  • Voeg nu de gebakken shiitake en champignons toe aan de risotto.
  • Maak de risotto af met de Parmezaanse kaas en fijn gesneden lente ui.

Enjoy!

    MOEN