Feestelijk genieten met Looye Honingtomaten Ricotta Tart

Hoe klinkt een flaky tart bodem, gevuld met romige ricotta, roomkaas en Parmezaanse kaas afgetopt met de onweerstaanbaar zoete en zachtzure Looye Honingtomaten?

Het ziet er niet alleen prachtig uit, deze tart met Looye Honingtomaten is ook nog eens waanzinnig lekker. Hiermee ga jij de show stelen tijdens de feestdagen!

Looye Honingtomaten

Looye Honingtomaten worden door Looye Kwekers gekweekt. Het zijn troscherrytomaten met een glanzende rode kleur, unieke honingzoete smaak en een stevige bite!

Wist je dat de titel Looye Honingtomaten alleen weggelegd is voor de állerbeste tomaten?  20 tot 25% van de teelt verdient de titel Looye Honingtomaten. Het zijn dus premium tomaten en dat proef je!

Ricotta Tart met Looye Honingtomaten

Zoals je weet houd ik van lekkere en makkelijke recepten. Dus laat je niet afschrikken door de lange lijst aan ingrediënten of bereiding, want dit recept zet je in 4 makkelijke stappen op tafel. Je kan het dus ook heel goed voorbereiden en op het laatst in ‘elkaar zetten’.

  • Je maakt de tart bodem en bakt deze af
  • Je maakt de ricotta vulling
  • Je brengt de Looye Honingtomaten verder op smaak
  • Je maakt de tart op

Easy as that!

Ricotta Tart met Looye Honingtomaten

Voorbereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd1 uur 10 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Amerikaans, Italiaans
Trefwoord: looye honingtomaat, ricotta, tart
Porties: 10 punten
Auteur: Muna Hajibaana

Ingrediënten

Tart bodem-    

  • 115gr bloem
  • 3el amandelmeel
  • 155gr koude ongezouten boter   
  •  2-3el koud water 

Ricotta vulling

  •   250gr ricotta
  •  120gr roomkaas
  • 50gr Parmezaanse kaas geraspt     
  • Zestvan halve citroen
  • Sapvan halve citroen
  • Zout en peper naar smaak

Topping

  • 300 gr Looye Honingtomaten
  • 1 el olijfolie
  • Verse oregano
  • Zout en peper

Extra nodig

  • Bakvorm met losse bodem 24 cm
  • Deegroller
  • Bakbonen of droge bonen

Instructies

  • Snijd de koude boter in kleine blokjes.
  • Pak een kom en meng de droge ingrediënten bloem,amandelmeel en zout goed door.
  • Voeg de blokjes koude boter toe aan het droge mengsel en kneed met je handen de ingrediënten goed door tot er een kruimelachtige deeg ontstaat.
  • Voeg steeds kleine beetjes koud water toe en kneed goed door tot het deeg plakkerig is. Wikkel vervolgens het deeg in  folie en plaats het voor 30 minuten in devriezer om uit te harden.
  • Haal na 30 minuten het deeg uit de vriezer en laat het een paar minuten op temperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 200C.
  • Pak een deegvorm. Rol het deeg uit en plaats hetin de vorm. Druk de randen  stevig aanen  verwijder het overtollig deeg met een mesje. Leg daarna een vel bakpapier op het deeg en leg de bakbonen erop.
  • Bak de tartbodem blind af voor 15 minuten op200C.
  • Haal het bakpapier en de bakbonen van d edeegbodem af en bak de bodem nog voor zo’n 15 minuten goudruin.
  • Laat de tartbodem afkoelen in de vorm.
  • Meng de ingrediënten voor de ricottavulling en plaats deze in koelkast om op te stijven.
  • Halveer de Looye Honingtomaten en meng ze in een kom met olijfolie, verse oregano, zout en peper.
  • Doe de ricottavulling op de tartbodem en spreid het uit met een spatel of de achterkant van een lepel.
  • Garneer de ricotta tart met de Looye Honingtomaten.

Enjoy!

    MOEN