Redvelvet Tulband Cake
Het is bijna Moederdag en dus het moment om eens uit te pakken met een heerlijke cake recept.
Redvelvet is by far mijn favoriete cake! Smeuïg, zachte cake met een heerlijke creme cheese frosting…ohh how I love it 🙂
Redvelvet met frisse creme cheese frosting
Lastige aan deze cake is dat je jezelf moet in houden om niet alles zelf op te eten 😆
Want hij is zo lekker als dat ie eruit ziet. En heb ik al gezegd dat ie super makkelijk is om te maken.
Redvelvelt is eigenlijk niets meer dan een chocolade cake met rode kleurstof. Gecombineerd met frisse creme cheese frosting is het your new show stopper 🤩
Redvelvelt Tulband Cake
Porties: 12 plakjes
Ingrediënten
Redevelvet cake
- 160 mL neutrale olie
- 100 gram boter gesmolten
- 300 gram suiker
- 3 eieren
- 240 mL karnemelk*
- 1 tl azijn
- 1-2 el rode kleurstof afhankelijk van gel of vloeistof
- 2 tl vanille extract
- 300 gram patent bloem
- 3 el cacao poeder
- 1 tl baking soda
- 1/2 tl zout
Creme cheese frosting
- 100 gram roomkaas
- 150 gram poedersuiker
- 3-4 el melk
- 1 tl vanille extract
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C boven en onderwarmte
- Vet een tulband vorm goed in
- In een kom meng bloem, cacao, baking soda en zout
- Meng olie, gesmolten boter en suiker met een (hand)mixer goed tot suiker is opgelost
- Voeg eieren toe en klop goed op
- Voeg karnemelk*, azijn, rode kleurstof en vanille extract toe en klop het kort op hoge snelheid
- Voeg de bloem mix in de 4 delen toe
- Giet het beslag in de ingevette bakvorm
- Bak in een voorverwarmde oven 45-50 min gaar of tot een sate stokje droog uit komt
- Laat de cake 10 min afkoelen in de vorm en laat dan volledig afkoelen op een rek
- Maak in tussen de creme cheese frosting en meng de roomkaas, poedersuiker, melk en vanille extract
- Verdeel over de redvelvet tulband cake
Enjoy!
Notities
*geen karnemelk in huis? weeg dan 240 gram melk af, haal er een eetlepel melk uit en voeg er een eetlepel azijn aan toe, meng en laat het 10 minuten staan