Wanneer elke dag het zelfde begint te voelen doe eens iets geks . En maak risotto curry 

Yes fusion is my second name. And I love Curry-ifing everything

Misschien heb je het wel door, ik houd ervan om te experimenteren met recepten. Door verschillende keukens in dit geval de Italiaanse te combineren met Aziatische keuken heb je een heerlijk gerecht. 

Hoe kom je er op?

Deze curry is tot stand gekomen doordat mijn man had zin in risotto en ik zin had in curry

Dus waarom niet Red Curry Risotto. Ik kan echt uren op Pinterest zitten opzoek naar inspiratie. Daar ga ik op zoek naar simepele gerechten die je zo op tafel kan zetten. Én dat is ook het geval met dit recept. Met een paar basis ingrediënten zet jij deze zo op tafel

  • Koksmelk.
  • Vissaus.
  • Thaise Rode curry pasta ( ik ben fan van Koh Thai )
  • Ui.
  • Knoflook en gember.
  • Limoen.
  • Risotto rijst.
  • Bruine suiker.
  • Diepvries Garnalen.

Kan ik ook een andere rijst soort gebruiken?

Ja zeker! Heb je geen risotto rijst in huis No Problemo!!

Gebruik dan jasmijn rijst of misschien wel basmati (voeg dan wel extra vocht toe om het creamy te krijgen)

Koken hoeft echt niet moeilijk te zijn. Enige wat je doet is beetje freestyle, voeg altijd een beetje van jezelf toe aan een recept. Zo maak je hem eigen!

Rode Curry Risotto

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd45 min
Totale tijd55 min
Gang: diner
Keuken: Italiaans, thais
Trefwoord: fusion, risotto, rode curry
Porties: 4 Personen

Ingrediënten

  • 400 mL Kokosmelk 1 blikje
  • 1 eetlepel Vissaus
  • 1 pak Thaise rode curry paste
  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels gemberpasta
  • 250 gram risotto rijst
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 400 gram gepelde diepvries garnalen
  • 500-700 mL water

Instructies

  • In een wok pan voeg kokosmelk, suiker, limoen sap, vissaus, curry pasta,ui, knoflook en gember pasta Aan de kook brengen en laat 5 minuten zachtjes door koken zodat alle smaken kunnen in trekken.
  • Zet 2 eetlepels van de saus apart voor de garnalen
  • Voeg de rijst toe en laat het in koken
  • Voeg dan beetje bij beetje water toe aan de rijst tot dat deze gaar is. Blijf roeren anders plakt deze aan!
  • Verwarm een eetlepel olie in een pan en bak de garnalen 3 minuten per kant op. Voeg de saus toe en bak het kort op
  • Serveer met wat verse koriander, limoen rasp en koksrasp

MOEN