Pulled Oats taco’s met mango salsa

Het is lente, dus is het tijd voor lichtere maaltijden, lekkere salades en zonnige bowls.

Vandaag deel ik met jou een lekkere en super makkelijke taco salade waar je het slablaadje als een tacoschelp gebruikt. Het is gevuld met Pulled Oats, avocado dressing en een zingy mango salsa.

Het blaadje sla is een gezonder alternatief en een low carb afwisseling op de klassieke taco schelp. De mango salsa maakt het gerecht helemaal af: deze is lekker fris en heeft een fris zuurtje door de toevoeging van limoen.

Pulled Oats

De vorige keer vertelde ik je dat Pulled Oats een alternatief is voor vlees dat heel makkelijk en snel te bereiden is. Doordat Pulled Oats een neutrale smaak heeft,

is het een perfecte match bij dit recept. Je kan het namelijk goed op smaak brengen  en het heeft een lekkere bite!

Je kunt nu Pulled Oats gratis proberen! Met de cashback actie krijg je via https://probeergoldandgreen.nl heel eenvoudig je aankoopbedrag terug!

 

Homemade Seasoning

Wanneer je Pulled Oats gebruikt, is het belangrijk dat je deze goed op smaak brengt. Ik heb Pulled Oats op smaak gebracht met een zelfgemaakte taco kruidenmix.

Deze bestaat uit:

  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 3 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel cayenne peper (optioneel)
  • 1 1/2 theelepel oregano
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel gemalen zeezout
  • 1 theelepel gemalen peper

Mix alle ingrediënten samen en bewaar het in een luchtdichte pot.

Je kan ook taco kruidenmix kopen in de winkel, maar ik vind zelfgemaakte vaak lekkerder omdat je kan spelen met de samenstelling van de kruiden.

Pulled Oats taco’s met mango salsa

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: diner, lunch, Salade
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: mango salsa, pulled oats, romaine sla
Porties: 4 personen
Auteur: Muna Hajibaana

Ingrediënten

  • 1 pak Pulled Oats
  • 1 kropje baby romaine sla
  • 1 eetlepel taco kruidenmix
  • 2 eetlepels neutrale olie  

Mango salsa

  • 100 gram mango (diepvries ontdooid)
  • ½ avocado
  • ½ rode paprika
  • 1 rode ui
  • ½ jalapeño peper (optioneel)
  • Handje koriander
  • Sap van 1 limoen
  • Zout en peper 

Avocadodressing

  • 1 avocado
  • Handje koriander
  • Sap van 1 limoen
  • Zout en peper 

Overige toppings;

  • 50 gram radijs (gesneden in dunne plakjes)
  • Koriander naar smaak 

Instructies

  • Bak de Pulled Oats in de neutrale olie en breng het op smaak met de tacokruidenmix.
  • Snijd de mango, avocado, paprika en rode ui in kleine blokjes.
  • Hak de koriander fijn.
  • Breng de salsa op smaak met het sap van de limoen en zout en peper.
  • Blend de ingrediënten voor de avocadodressing in een keukenmachine of blender.
  • Vul de slablaadjes met de gebakken Pulled Oats, avocadodressing en de mango salsa. Maak het af met plakjes radijs en gehakte koriander.

Enjoy!

    MOEN