Arabian bloemkool

Dat ik gek ben op bloemkool weet je onderhand wel. Bloemkool heeft een neutrale smaak en is makkelijk en goed te combineren met verschillende kruiden en specerijen. Bloemkool is ook een veelzijdige groente en de ideale vervanger voor veel koolhydraatarme gerechten. Vandaag ga ik voor bloemkoolpuree; en niet zomaar een! Deze bloemkoolpuree met smaken uit het Midden-Oosten zorgt ervoor dat jij je waant in 1001 en 1 nacht sferen.

Pulled Oats®

Normaal eten we thuis bloemkoolpuree het liefst met köfte (gekruide gehaktballetjes)

Dit keer ging voor Pulled Oats Naturel. En ooh wat een verrassende combinatie is dit zeg! Crunchy gebakken Pulled Oats en romige tahini bloemkool. Sounds like a winner dinner toch!

De vorige keer vertelde ik je al dat Pulled Oats een fijn en heerlijk alternatief is voor vlees dat makkelijk en snel te bereiden is. Doordat Pulled Oats een neutrale smaak heeft, is het een perfecte match bij dit recept. Je kan het namelijk goed op smaak brengen en het heeft een lekkere bite! De Pulled Oats heb ik gekruid met köfte kruidenmix.

Pulled Oats kun je gratis proberen! Met de cashback actie krijg je via https://probeergoldandgreen.nl heel eenvoudig je aankoopbedrag terug!

Pulled Oats® met tahini bloemkoolpuree

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Midden oosten
Trefwoord: bloemkool, bloemkoolpuree, pulled oats, tahini, vegan
Porties: 2 porties
Auteur: Muna Hajibaana

Ingrediënten

Köfte Pulled Oats·

  • 1 pak Pulled Oats Naturel
  •  2 el olijfolie
  • 2 tl köfte kruidenmix
  • 1/2 tl knoflookpoeder 
  • 1/2 tl ui poeder
  • Zout en peper

Tahini bloemkool

  • 1 bloemkool
  • 1/2 teentje knoflook     
  • 1 el tahini/sesampasta        
  • 1 el olijfolie   
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • Zout en peper

Topping

  • 40 grampijnboompitten
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 teentje knoflook    
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • Bosje munt en koriander      
  • Granaatappelpitjes

Instructies

  • Snijd de bloemkool in roosjes en kook het in ruim water met flink wat zout beetgaar.
  • Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie, bak de Pulled Oats en breng het op smaak metde köfte kruidenmix, knoflookpoeder, ui poeder en zout en peper.
  • Giet de bloemkool af en laat het even droog stomen in de vergiet.
  • Doe de bloemkool, 1/2 teentje knoflook, tahini, olijfolie, Griekse yoghurt en komijn in een blender en pureer glad. Breng het op smaak met zout en peper
  • In een klein pannetje verhit 1 el olijfolie en bak de pijnboompitten goudbruin.
  • Snijd de 1/2teentje knoflook fijn en voeg de gebakken pijnboompitten toe, voeg ook de komijnpoeder toe en bak het kort mee.
  • Haal het van het vuur, snijd de munt en koriander fijn en meng het door de pijnboompitten.
  • Serveer de bloemkoolpuree met de Pulled Oats en top het met de gebakken pijnboompitten.

Duik jij de keuken in met dit recept? Enjoy!

    MOEN