Bao buns, oftewel gestoomde Chinese broodjes, met gemarineerde Pulled Oats. Een lekkere en makkelijke maaltijd die je binnen 30 minuten op tafel zet.
Ik ben gek op de Aziatische keuken! En ook op deze gestoomde bao buns. Heb jij wel eens bao buns gegeten? Nee? Dan wordt het hoog tijd om daar verandering in te brengen.
Je zou de buns zelf kunnen maken, je hebt op het wereld wijde web tal van recepten om ze zelf te maken maar als je mij kent weet je dat ik voor easy ga. Dus koop ik ze bij de Toko, en als je daar bent, neem dan ook een stoommandje mee. Dat maakt ’t stomen van deze buns makkelijk.
Pulled Oats
Vaak worden de buns gevuld met vlees en met name varkensvlees. And as you know is that a NO GO for me! Ik verving het vlees met Pulled Oats. De plantaardige eiwitbron, een alternatief voor vlees uit Finland, is nu met een vernieuwde verpakking verkrijgbaar bij de Albert Heijn.
Lekker, Snel en Makkelijk
Pulled Oats is een alternatief voor vlees dat wordt gemaakt van haver, tuinbonen, erwten, olie en wat zout. Het is heel makkelijk en snel te bereiden. Doordat Pulled Oats een neutrale smaak heeft, neemt het heel goed smaken op. Daardoor is het het perfecte ingrediënt voor dit gerecht!
In dit recept bak je de Pulled Oats knapperig en breng je het goed op smaak met een simpele marinade van onder andere;
- Five spice kruiden
- Hoisinsaus
- Sojasaus
- Gember
- Knoflook
De fluffy buns vul je met de h-e-a-v-e-n-l-y gemarineerde Pulled Oats gecombineerd met crunchy veggies.
Get your money back!!
Heb je al trek gekregen? Check dan snel het recept hieronder, en probeer Pulled Oats nu gratis! Met de cashback actie krijg je via https://probeergoldandgreen.nl heel eenvoudig je aankoopbedrag terug!
Pulled Oats Bao Buns
Ingrediënten
- 1 pak Pulled Oats
- 1 theelepel five spice kruiden
- 2 bosui
- Een stukje gember, vers geraspt
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels hoisinsaus (plus extra om erbij te serveren)
- 3-4 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 eetlepel bruine suiker
- 2 eetlepels neutrale olie
Overige;
- 8 bao buns
- ½ komkommer
- Julienne wortel
- Koriander
- Sweet chili
Instructies
- Snijd de bosui in ringen, verdeel de ui in twee bakjes (witte deel om te bakken en groene deel om mee te garneren)
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de Pulled Oats zo’n 5 minuutjes krokant.
- Voeg het witte deel van de bosui toe en bak mee.
- Hak de knoflookfijn en voeg dit samen met de geraspte gember toe aan de Pulled Oats.
- Voeg dan de five spice kruiden, hoisinsaus, sojasaus, rijstazijn en bruine suiker toe.
- Stoom de bao buns in een stoommandje of in de magnetron.
- Vul de bao met de Pulled Oats, komkommer, wortel en koriander. Serveer met sweet chili en hoisinsaus.