Dat ik niet eerder een poké bowl heb gemaakt verbaast mij echt..
Want ik ben erachter gekomen dat een poké bowl maken niet zo heel moeilijk is als dat het lijkt. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor de bowl en een killer sausje om het af te maken. En dat sausje maakt je poké bowl helemaal af!
Extra vierge olijfolie met knoflook en mango azijn van Oil&Vinegar
Voor dit recept heb ik een zomerse combinatie van mango azijn en extra vierge olijfolie met knoflook van van Oil&Vinegar gebruikt.
Omdat het een bowl met kip en mango is paste de mango azijn van Oil&Vinegar hier perfect bij! Hier maakte ik een mango sriracha mayonaisedressing mee. De mango azijn is een frisse, fruitige azijn van hoge kwaliteit dat gemaakt is met maar liefst 35% mangopulp.
De kip heb ik simpel gehouden met wat basiskruiden en gebakken met extra vierge olijfolie met knoflook van Oil&Vinegar. De extra vierge olijfolie met knoflook zorgt dat de kip lekker smaakvol wordt en goed past bij de andere smaken van de poké bowl.
Nog twee poké bowl tips..
Nu we weten dat poké bowl easy te maken is deel ik met nog twee tips met je.
Wat denk je van een:
- Poké bowl met knoflook garnalen, quinoa en mango azijn.
- Of crispy gebakken tofu met mango yoghurt dressing
Je hoeft als basis alleen maar onderstaande stappen te volgen en de kip te vervangen door knoflook garnalen of de crispy tofu.
Geen fan van mayonaisedressing of vind je de sriracha te pittig? Gebruik dan alleen de mango azijn of meng het met wat yoghurt voor een slankie dressing
Zo zie je maar dat lekker eten maken geen ingewikkelde ingrediënten of lange lijstjes nodig heeft. Met een beetje van jezelf en een beetje hulp van tothemoen zet jij de heerlijkste gerechtjes op tafel!
Poké bowl met kip en mango
Ingrediënten
Voor de bowl
- 2 kipfilets
- 150 gram (sushi)rijst
- 1 eetlepel witte azijn
- 2 theelepels suiker
- 50 gram edamame bonen
- ½ komkommer
- 75 gram geraspte wortel
- ½ mango
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie met knoflook
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
Mango srirach mayonaise
- 2 theelepels mango azijn
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel sriracha
Overige benodigdheden
- Sesamzaad
- Lente ui
Instructies
- Kook de (sushi) rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
- Breng de kip op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
- Verhit in een koekenpan de extra vierge olijfolie met knoflook en bak de kip 5 minuten aan beide kanten.
- Meng in een kommetje de azijn en suiker goed door elkaar.
- Dit mengsel schep je vervolgens door de sushirijst als deze gaar is.
- Laat de sushirijst daarna volledig afkoelen.
- Snijd de komkommer in stukjes en de mango in blokjes.
- Meng de mango azijn, mayonaise en sriracha in een kommetje.
- Verdeel de afgekoelde sushirijst over 2 kommen, snij de kipfilet in repen en verdeel over de kommen samen met de groenten.
- Verdeel naar smaak de saus over de kip en garneer met wat sesamzaadjes.