Heb jij al eens gehoord van de smash burger? De smash burger is dé nieuwkomer in de burger scene. Bestaat er een burger scene denk je? Er zijn vast wel burger fanaten die er een scene van maken

De naam van de burger zegt het al: je smasht/drukt het (plantaardige) gehakt plat zodat je een juicy burger krijgt! Dit is een nieuwe trend vanuit Amerika. Misschien heb je het al online voorbij zien komen bij Beyond Meat? Zij laten Nederland met hun plantaardige gehakt (Beyond Mince) namelijk zien hoe je de ultieme plantaardige Smash Burger maakt.

Naast juicy meat mag plantaardige Cheddar natuurlijk niet ontbreken op een 100% plantaardige burger!  Beyond Meat en Violife hebben daarom de handen in een geslagen en willen jou kennis laten maken de juicy smash burger gemaakt van plantaardige gehakt in combinatie met de lekkerste Cheddar Flavour Slices van Violife.

Ik was hier erg benieuwd naar en ging er mee aan de slag.

Ik kan maar een ding zeggen: DIT WAS LEKKER!! Precies zoals beschreven werd het een juicy burger met krokant gebakken randjes. In combinatie met de heerlijk gesmolten Cheddar Flavour Slices van Violife is dit echt een aanrader!

Ik heb de burger simpel gehouden zodat de smaken van de burger en de Cheddar goed uitkomen;

  • Brioche broodje
  • Fijngesneden ijsbergsla
  • Gebakken rode ui
  • Tomaat
  • Homemade burger saus
  • Violife Cheddar Flavour Slices
  • Beyond Mince plantaardig gehakt

Omdat het dunne patties  zijn ben ik voor de een dubbele stack gegaan 😀

Vegan cheese switch.

Zoals je misschien wel gemerkt hebt, probeer ik tegenwoordig meer bewuste keuzes te maken.

Zo kies ik steeds vaker voor vegan producten zoals de plantaardige vervangers voor kaas van Violife, want zo hoop ik een steentje bij te kunnen dragen bij het verlagen van de CO2-uitstoot. Oh en het allerbeste daaraan? Ik kan je met zekerheid vertellen dat als je kiest voor Violife je geniet zonder in te leveren op smaak en mogelijkheden. De Violife Cheddar Flavour Slices smelten goed en smaken namelijk precies naar cheddar!

Wil jij deze smash burger ook maken? Check snel hieronder de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze.

Tip drink er een lekker koud glaasje cola bij 🙂

Plantaardige Smash Burger

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: burger, cheddar, plantaardig, smash burger, vegan, violife
Porties: 3 burgers
Auteur: Muna Hajibaana

Ingrediënten

  • 4-5 Violife CheddarFlavour Slices
  • 1 pak Beyond Mince plantaardig gehakt
  • 2-3 brioche broodjes
  • 1 el boter
  •  Fijngesneden ijsbergsla-         
  • Plakjes tomaat-         
  • Burger saus:

    1 el mayonaiseo  1 el mosterdo  1 el ketchupo  fijngesneden augurk       

  • 2 rode uien
  • 1 el olijfolie

Instructies

  • Snijd de rode ui in halve ringen, verwarmolijfolie in een pan en bak de rode ui glazig.
  • Snijd de brioche broodjes doormidden, smelt de boter in de pan en rooster de broodjes.
  • Verdeel het Beyond Mince plantaardige gehakt in gelijke bolletjes van 60 gram. 
  • Plaats de bolletjes in een hete koekenpan(zonder olie) en doe er een stukje bakpapier op.
  • Smash in de pan deze bolletjes plat met een spatel en haal vervolgens het bakpapiertje eraf.       
  • Bak de patties tot de randjes krokant worden.   
  • Draai de patties om en leg de plakjes Violife Cheddar Flavour Slices erop.    
  • Plaats een deksel op de pan en bak de burgers patties nog 2/3 minuten tot de kaas gesmolten is.
  • Bouw je burger op met een laagje saus op de onderste broodje, ijsbergsla, dubbele burger pattie, gebakken ui, tomaat en plaats deksel van het broodje erop.

Enjoy!

    MOEN