Easier than it looks
Wist je dat het heel makkelijk is scones zelf te maken? Daar kwam ik zelf van de week achter toen ik aan de slag ging met deze lekkere en makkelijke Pecan Chai Spice Scone.
Je moet er aan voor zorgen dat je boter IJSKOUD is! Want dat is wat er voor zorgt dat jou scones the perfect crumb krijgt.
Kerrygold, pure Ierse boter
Ik gebruikte Kerrygold boter. Dat is pure Ierse boter, wat lekker en romig is van smaak.
Pecan Chai Spice Scones
Porties: 8 stuks
Ingrediënten
- 400 gr volkoren meel
- 80 gr bruine suiker
- 3 tl bak poeder
- 1/4 tl zout
- 114 gr ongezouten roomboter ijskoud
- 170 mL havermelk + beetje om de scones te bestrijken
- 1 ei
- 1 tl vanille extract
- 1,5 tl chai spice kruiden
- 150 gr pecan noten
Glazuur
- 4 el poeder suiker
- 1-2 el water
Instructies
- Weeg de boter af en snijd in kleine blokjes.
- Plaats de boter blokjes op een bakpapier en plaats in de vriezer
- In een kom meng meel, bruine suiker, bakpoeder, zout en chai spice
- Meng in een kommetje ei, melk en vanille extract.
- Voeg de ijskoude boter toe en wrijf de boter tussen je vingertoppen door het meel tot het beetje kruimelig wordt.
- Voeg dan de ei-melk mengsel toe en kneed met je handen tot je soepel en zacht deeg krijgt.
- Rol de deeg uit tot een dikte van 3 cm en snijd het in 8 puntjes
- Leg de scones op een bakplaat met bakpapier erop
- Verwarm de oven voor op 220°
- Bak de scones 18-20 minuten.
- Laat ze 10 minuten afkoelen en drizzlle er wat glazuur over