Heb jij zin hebben om iets lekker te maken maar geen zin om lang in de keuken te staan? Dan zijn deze super makkelijke no-bake bars iets voor jou!

Deze yummy bars zijn gemaakt van gepofte spelt granen, pindakaas en een heerlijke laag pure chocolade. Bovendien zijn de bars zijn vegan én glutenvrij! 

Ga jij ze maken? Check dan snel het recept hieronder.

No Bake Chocolate Bars

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur 10 min
Gang: Nagerecht, Snack, Tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Bars, chocolade, chocolate, no bake, pindakaas
Porties: 16 stuks
Auteur: Muna Hajibaana

Ingrediënten

  • 170 gram pindakaas
  • 60 mL ahornsiroop
  • 70 gram gepofte spelt
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 reep 70% pure chocolade
  • 1 eetlepel kokosolie

Instructies

  • Bekleed een brownie bakvorm met bakpapier en leg deze opzij.
  • In een sauspan meng pindakaas en ahornsiroop op laag vuur
  • Voeg hier de gepofte spelt, vanille extract en zout aan toe.
  • Meng goed door, verdeel over de bakvorm en druk goed aan.
  • Smelt de chocolade en kokosolie 30 sec in de magnetron of au-bain marie
  • Giet het gelijkmatig over de gepofte spelt mengsel
  • Laat het opstijven in de koelkast voor een minimaal 1 uur
  • Voor het aansnijden 10 minuten op kamertemperatuur laten komen.
  • Snijd het in 16 gelijke stukken

MOEN