BETTER THAN STARBUCKS LEMON POPPYSEED CAKE

Met een heerlijke lemon frosting, is deze cake de copycat van de Starbaucks Lemon Loaf cake. Ik voegde er poppyseeds (klinkt mooier als maanzaad) aan toe want dat past er PERFECT bij 💛


En geloof mij, jij hebt geen Starbucks meer nodig, jij bent STARBUCKS⭐️

Soo… wie lust er een plakje?



LEMON POPPYSEED CAKE

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd1 uur
30 minuten
Totale tijd1 uur 40 minuten
Gang: Nagerecht, Snack
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: citroen, lemon cake, maanzaad, starbucks
Porties: 10 Plakjes

Ingrediënten

Lemon poppyseed cake

  • 200 gr fijne kristalsuiker
  • zest van 3 citroenen
  • 225 gr bloem
  • 25 gr maanzaad
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1/2 tl zout
  • 225 gr ongezouten roomboter kamertemp
  • 4 eieren L
  • 80 gr zure room
  • 60 ml citroensap

Boter glaze

  • 80 gr ongezouten roomboter
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • sap van 1/2 citroen

Lemon frosting

  • 50 gr poedersuiker
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el melk of slagroom

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C
  • Vet een cakevorm in of bekleed met bakpier
  • In een kom meng suiker en citroenzest en wrijf met je hand
  • Voeg bloem, bakpoeder, bakingpowder, zout en maanzaad toe en meng goed door
  • In een andere kom meng de eieren, zure room en citroensap goed door elkaar
  • Meng de boter en de helft van de eimengsel door de droge ingrediënten goed met een keukenmachine of handmixer
  • Voeg de rest van de eimengsel aan toe en meng het goed door op een hogesnelheid
  • Doe het beslag in de cakevorm en bak het af ca. 60 minuten goudbruin. Gebruik een sateprikker om te testen of de cake gaar is
  • Laat de cake 30 minuten afkoelen in de vorm
  • Maak de boter glaze door de ingrediënten te verwarmen totdat de suiker is opgelost
  • Haal de cake uit de vorm en prik met de sateprikker gaatjes in de cake en smeer de boter glaze op de cake
  • Laat de cake volledig afkoelen
  • Meng de ingrediënten voor de Lemon frosting en giet over de (afgekoelde) cake en laat het even uitharden

Enjoy!

    MOEN