STOVEN IN EEN SNELKOOKPAN!

Wil jij in no time een stoofgerecht op tafel zetten? Dan raad ik je aan om een snelkookpan te gebruiken!

In een snelkookpan bereid je ingrediënten in korte tijd, door ze onder een hoge druk te stomen. Koken met een snelkookpan bespaart je niet alleen veel tijd en energie, maar het is ook gezonder dan wanneer je de ingrediënten in water kookt, zo behoud je namelijk alle voedingstoffen.

In een snelkookpan kan je bijvoorbeeld aardappelen, groenten of een stoofgerecht maken.

Ik ging aan de slag met de snelkookpan van Tefal de Secure 5 NEO en maakte een heerlijke lams stoof met zoete aardappel en witte rijst.

Tefal X Foodies

Wist je dat Tefal een Foodies de maand November omgedoopt hebben in #stovember. Zo delen ze in de November editie van de Foodiesmagazine heerlijke stoofrecepten en staat er online veel tips en tricks.

Stoven in een snelkookpan

Stoven hoeft niet ingewikkeld of moeilijk te zijn en je hebt er helemaal geen stoofpan bij nodig. Met een snelkookpan maak je namelijk de lekkerste stoofgerechten in een mum van tijd!

Oh en al die fabels over een snelkookpan ga ik uit de lucht helpen. Want een snelkookpan werkt in principe op dezelfde manier als een gewone pan. Het enige verschil zit het in de deksel, daar zit een rubberen ring die ervoor zorgt dat de opgebouwde druk en stoom niet ontsnapt uit de pan en het eten sneller gaart.

De lam stoof zette ik met 30 minuten op tafel. En geloof mij deze wil jij ook proberen.

Check snel het recept.

LAMS STOOF MET ZOETE AARDAPPEL EN WITTE RIJST

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: rijst, snelle stoof, stoof, zoete aardappel
Porties: 4 personen
Auteur: Muna Hajibaana

Ingrediënten

  • 500 grlamsvlees van bout
  • 2 grote zoeteaardappelen
  • 2 uien
  • 2 teentjesknoflook
  • 2 trostomaten
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gerookte paprika poeder
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ tl zout en`peper
  • 3 el neutraleolie

Instructies

  • Verwarm olie in de snelkookpan.
  • Hak de ui en knoflook fijn en fruit deze aan.
  • Voeg het vleestoe en bak het aan.
  • Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes en voeg deze toe aan de uien. Bak ze kort aan.
  • Voeg de korianderpoeder, komijnpoeder, paprikapoeder en laurierblad toe en laat de kruiden goed in de groente en het vlees trekken.
  • Snijd de trostomaten in blokjes en voeg toe.
  • Roer het goeddoor.
  • Plaats dedeksel op de pan en sluit deze af.
  • Laat het geheel25 minuten stoven op laag vuurtje
  • Breng hetstoofpotje met lam op smaak met wat peper en zout en serveer deze met rijst.

Enjoy!

    MOEN