Ingemaakte rode uien zijn op t moment favoriet in huis!!. En ik snap wel waarom. Deze zijn overal lekker bij, op een hamburger of door de salade of  op een tosti en wat denk van op gebakken ei. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan er lekkere ingemaakte uien bij eten!

Met dit recept kan je al binnen 30 minuten genieten van de lekkere zure smaak. Maar hoe langer je het laat intrekken hoe intenser de smaak zal worden.

Basis recept

Ingemaakte uien worden gemaakt op basis van water en azijn, suiker en zout. Daar kan je steeds meer smaak aan toevoegen om te variëren. Zoals bijvoorbeeld peperkorrels, mosterdzaadjes, rode pepers of limoen sap en schil. Je kan ze het beste in de koelkast bewaren

Ik zeg maak je favoriete gerecht en doe de ingemaakte uien erop en laat me weten wat je ervan vond. Want als je eenmaal begint met het maken van pickeld onions blijf je ze maken!

Ingemaakte ui

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd35 min
Gang: Bijgerecht
Trefwoord: ingemaakte ui, pickled onion, rode ui

Ingrediënten

  • 1 medium sized rode ui
  • 150 mL lauw warm water
  • 150 gr natuur azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 limoen sap en schil

Instructies

  • Snijd uien fijn in halve ringen
  • Doe de uien in een pot met deksel, die lucht dicht kan
  • Meng overige ingrediënten samen en giet het in de pot
  • Sluit de pot en zet deze op de kop zodat alle lucht eruit gaat
  • Laat het minimaal 30 minuten intrekken
  • Hoe langer je het in laat trekken hoe intenser de smaak

MOEN