Don’t Worry and Curry On!

Curry staat echt wel voor comfort met hoofdletter C….

Hier kan je makkelijk restjes groente in verwerken dus NO WASTE!

Curry heb je in verschillende kleuren, geuren en smaken.

Je kan het zelf maken, maar je tegenwoordig kun ook hele goed curry pasta’s kopen in de supermarkt.

Ik ben gek op groene en rode curry omdat deze lekker spicy zijn , en jij?

MOEN

Groene Curry met Tilapiafilet

Bereidingstijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: oosters, thais
Trefwoord: bloemkoolrijst, groene curry, makkelijke maaltijd
Porties: 2 personen
Auteur: Muna Hajibaana

Ingrediënten

  • 2 tilapia filets
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 pak groene curry pasta
  • 400 gram groene groente (broccoli of sperziebonen)
  • 400 mL kokosmelk
  • 250 mL groentebouillon
  • 1 eetlepel mazaina
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 2 lente uitjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C
  • Plaats de tilapia filets in een ovenschaal met een klein beetje olie of een bakpapiertje zodat ze niet vastplakken
  • Breng de filets op smaak met zout en peper
  • Plaats de tilapia in de oven en bak in ongeveer 15 minuutjes gaar
  • Verwarm de olijfolie in een pan
  • Voeg hieraan de sjalotjes toe en fruit ze aan
  • Voeg de groene curry pasta hieraan toe en bak kort aan zodat de smaken goed vrijkomen
  • Zet hierna je vuur omlaag en voeg de kokosmelk toe. 
  • Om de curry in te dikken. meng in een klein schaal maiszetmeel met het water en voeg het toe aan de curry
  • Voeg bouillon toe, gesneden groenten en kook het 10 minuten tot de groenten beetgaar zijn
  • Haal de tilapia filets uit de oven en voeg ze aan de curry
  • Serveer met (bloemkool) rijst
  • Garneer het met lente uitjes