Grilled Veggies and Cheese Sandwich

Wie houdt er niet van tosti. Of wie is er niet groot mee geworden. Ik weet nog als klein meisje dat wanneer we tussen de middag naar huis gingen om een broodje te eten ik altijd koos voor een tosti kaas met lekker veel curry! Een kaas tosti is een klassieker en mijn kinderen zijn er gek op.

Maar nu ga ik voor een goed gevulde tosti zoals deze met gegrilde groente, groente pesto en lekker veel kaas.

Een goede tosti is meer dan alleen twee boterhammen en een plakje kaas.

Zo is het belangrijk dat het brood knapperig is, maar niet droog. En de kaas moet smeuïg zijn met lekker veel smaak. En laat nou het nieuwe kaasje van Violife smeuïg en lekker veel smaak hebben.

Violife Gouda Flavour Slices is perfect voor op een tosti, deze smelt goed, is lekkerder en voller van smaak dan de Original Slices. Én is vegan!

Vegan cheese switch.

Zoals je misschien wel gemerkt hebt, probeer ik tegenwoordig meer bewuste keuzes te maken.

Zo kies ik steeds vaker voor vegan producten zoals kaas van Violife, want zo hoop ik een steentje bij  kunnen dragen bij het verlagen van de CO2. Oh en ik kan je met zekerheid vertellen dat als je kiest voor de vegan kazen van Violife je geniet zonder in te leveren op smaak.

Wat heb je nodig voor een goede tosti.
  • Lekker stevig brood.
  • Gegrilde je groente, ik ging voor aubergine, courgette en rode paprika.
  • Violife Gouda Flavour Slices
  • Vegan groene pesto, homemade het lekkerst!
  • Olijfolie
  • Pan, want je bak de lekkerste tosti in een pan in plaats van een tosti ijzer.

Het is even een werkje voor je je tosti op tafel zet, maar geloof me het is veel lekkerder dan de klassieke tosti kaas.

Grilled Veggies and Cheese Sandwich

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: Bijgerecht, lunch, Ontbijt
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: grilled cheese, pesto, tosti, veggie, violife
Porties: 4 tosti's
Auteur: Muna Hajibaana

Ingrediënten

Vegan groenepesto;

  • 20 gram verse basilicum
  • 2 teentjesknoflook
  • 30 gram pijnboompitten
  • 30 gram ViolifeProsociano Wedge
  • Peper en zout
  • 100 mL olijfolie

Instructies

  • Rooster in een droge pan de pijnboompitten lichtgoudbruin.
  • Was de basilicumblaadjes en dep ze droog.
  • Pel de knoflooktenen en hak ze in grove stukken.
  • In een keukenmachine mix de basilicumblaadjes, de knoflook, de pijnboompitten en ViolifeProsociano Wedge tot een gladde massa.
  • Voeg beetje bijbeetje de olijfolie toe totdat de juiste dikte ontstaat.
  • Breng de groene pesto op smaak met zout en peper.
  • Snijd aubergine en courgette in plakken ende rode paprika in repen.
  • Breng op smaak met zout en peper en 2 eetlepels olijfolie.
  • Grill de groente in een (grill)pan.
  • Doe een kleinscheutje olijfolie in een pan met deksel en verwarm op laag vuur.
  • Smeer een ½theelepel verse groene pesto op een plakje brood en beleg met twee plakjes Violife Gouda Flavour Slices
  • Plaats tweeplakjes brood met pesto en kaas in de pan en doe de deksel op de pan tot de kaas gesmolten is.
  • Verdeel de gegrilde groente op het andere plakje brood en doe deze in de pan, doe daar het plakje met gesmolten kaas erop en bak deze goudbruin en krokant.

Enjoy!

    MOEN