Zomerse Salades

Het wordt met de dag steeds beter weer en dat vraagt om een heerlijke makkelijke en voedzame maaltijd. Dan is een salade ideaal. Er bestaan geen regels wat betreft het maken van een salade. Wel vind ik het mooi als deze vol zit met verschillende soorten groente wat eiwit en een heerlijke dressing.

Eat the rainbow!

Grilled Halloumi Salad

Voorbereidingstijd10 minuten
Totale tijd10 minuten
Gang: Bijgerecht, diner, lunch
Porties: 2 Personen
Auteur: Muna Hajibaana

Ingrediënten

  • 100 gram gemengde sla
  • 1 pak halloumi
  • 1/2 komkommer
  • 1 kleine rode ui
  • 70 gram zwarte olijven
  • 1 blikje kikkererwten

Za’atar dressing

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel citroen sap
  • 1/2 theelepel za'atar
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 knoflook geperst

Instructies

  • Snijd de halloumi in plakjes
  • Verwarm een grillpan en grill de halloumi plakjes 30 sec per kant
  • Snijd komkommer, ui en halveer de olijven
  • Meng in een grote kom de salade, kikkererwten, komkommer, ui en olijven
  • Meng de ingrediënten voor de dressing
  • Voeg de gegrilde halloumi toe
  • Enjoy!


MOEN