Eet jij ook meer salades als het zomer is? Met het mooie weer willen we lekkere en lichte maaltijden eten. Vandaag eten we onze favoriete Griekse salade met een twist namelijk met orzo en plantaardige feta!
Pasta of toch niet?
Ken jij orzo al? Orzo is een Italiaanse pasta soort die op rijst lijkt en niet naar pasta smaakt, gek he. Orzo wordt ook in de Griekse keuken veel gebruikt daarom is het een goede toevoeging aan de klassieke Griekse salade.
Violife Greek White
De shining star in een Griekse salade is natuurlijk feta! Er zijn veel verschillende soorten feta te vinden in de winkel. Ik ging een volledig plantaardige salade dus koos ik voor de Violife Greek White wat een perfecte match is met orzo.
Greek White is een plantaardig alternatief voor feta. Je proeft heel goed de wrange en zoutige smaak terug wat heel herkenbaar is bij ‘gewone’ feta.
Plantbased for a better world!
Waarom ik vaker voor plantaardig ga? Omdat ik het belangrijk vind om bewuste keuzes te maken. Én om zo een steentje bij te dragen aan een betere wereld zonder in te hoeven leveren in smaak. Daarom kies ik voor Violife. Hoe zit het met jou? Maak jij ook bewustere keuze en ga je vaker voor plantaardig?
Wist je dat Violife afgeleid is van het Griekse woord Vios en dat het Leven betekent?
Violife betekent dus letterlijk leven leven, oftewel Leven in het kwadraat. En wist je ook dat Violife in een klein dorpje in noord Griekenland wordt gemaakt?!
Haal deze zomer dus met de Violife Greek White een beetje Griekenland in huis en maak deze VEGAN Greek Orzo Salade. En leef het leven ten volste!!
We maken dus gewoon een Griekse pastasalade. Je hebt hiervoor nodig:
- Kalamata olijven
- Komkommer
- Cherrytomaatjes
- Rode ui
- Lekkere Griekse olijfolie op smaak gebracht met oregano, zout en peper en citroen
- Violife Greek White
- Orzo
Met deze simpele ingrediënten zet je dit recept met 20 minuten op tafel. Ideaal ook voor bij de BBQ!
Greek Orzo Salade
Ingrediënten
- 300 gr orzo
- 250 gr snack komkommer
- 250 gr cherrytomaten
- 1 rode ui
- 1 pak Violife GreekWhite
- 100 gr kalamata olijven
Ingrediënten voor de dressing
- 1 el citroensap
- 3 el olijfolie
- 2 takjes verse peterselie
- 1 tl gedroogde oregano
- Peper en zout
Instructies
- Kook de orzo zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af en laat het afkoelen.
- Maak de dressing van het citroensap, de olijfolie. Breng dit op smaak met gedroogde oregano, peper en zout.
- Snijd de komkommer in halve maantjes, halveer de cherrytomaatjes en snijd de rode ui in halve ringen. Voeg dit samen met de olijven bij de orzo salade. Roer even om.
- Snijd de feta in blokjes en strooi ze over de orzo salade, breng op smaak met de dressing en serveer meteen. Je kunt direct genieten of de salade bewaren tot gebruik in de koelkast. Ga jij er mee aan de slag deze zomer?
- Ps. Violife Greek White kan niet verwarmd worden! Gebruik het gekoeld of op kamertemperatuur.