Gnocchi met paprika en zongedroogde tomatensaus

Dit gerecht is lekker, makkelijk en budgetproof. En staat met 20 minuten op tafel.

Gnocchi is echt voor mij t ultime comfortfood. Vandaag met een mijn favoriete pasta saus, een met lekker veel groente!

Zachte deegkussenstjes

Gnocchi hoef je in principe maar heel kort te koken. En zodra ze gaar zijn komen ze boven drijven net zachte kussentjes 🙂

Ingrediënten

  • 500 gram verse gnocchi
  • 500 gram punt paprika
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl Italiaans kruiden mix
  • 2 el pasata
  • Zout en peper
  • 150 gram zongedroogde tomaten
  • 2 el ricotta

Instructies

  • Bereid de gnocchi instructie op d verpakking
  • Verwarm je oven voor op 220C
  • Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten
  • Snijd de uien in halve ringen en haal het velletje af van de knoflook
  • Plaats het op een bakplaat en meng met olijfolie, kruiden, zout en peper
  • Rooster in de oven 15-20 min
  • Doe de geroosterde paprika in een hittebestendige kom, voeg pasata en zongedroogd tomaat toe en mix tot gladde mengsel
  • Verwarm het geheel kort, meng de ricotta erdoor en serveer met de gnocchi.

Enjoy!

    MOEN