Vandaag deel ik een makkelijk, gezond en lekker recept voor gegrilde Honingtomaten® toast met ricotta toast. De tomaten die ik voor dit recept gebruikt heb zijn Honingtomaten® van Looye Kwekers. Dit zijn tros-cherrytomaten met een glanzende rode kleur, unieke honingzoete smaak en stevige bite, zelfs na het grillen! En dat is behoorlijk uniek!
Wist je dat de titel Honingtomaten® alleen weggelegd is voor de állerbeste tomaten?
Deze tomaten worden dan ook iedere week geproefd tijdens een smaaktest en alleen de allerbeste tomaten verdienen de titel Honingtomaten®. Het zijn dus premium tomaten en dat proef je!
Door Looye Kwekers werd ik uitgedaagd om een recept te ontwikkelen met slechts 5 ingrediënten, een van de ingrediënten zijn deze heerlijke Honingtomaten® Natuurlijk ging ik de uitdaging aan want simpele, lekkere en gezonde recepten is waar tothemoen voor staat!
Het idee om de Honingtomaten® te grillen en te combineren met een zachte romige kaas kwam gelijk bij mij op.
De Honingtomaten® heb ik gemarineerd in olijfolie, Worcestershire saus en knoflook. Vervolgens heb ik ze aan stokjes gedaan en gegrild in de oven bij 220C voor 10 minuten. Je zou ze trouwens ook op de bbq kunnen grillen! Tot slot heb ik de tomaatjes gereserveerd op een gegrilde toast met ricotta.
Voor mij een heerlijke en simpele manier om te genieten van de Honingtomaten®.
Honingtomaten® zijn verkrijgbaar bij je lokale groenteboer of de Albert Heijn.
Gegrilde Honingtomaten® toast met ricotta
Ingrediënten
- 400 gram Honingtomaten®
- 1 eetlepel Worcestershire saus
- 1 teentje knoflook
- 100 gram ricotta
- 4-6 plakjes Zuurdesem brood
- 8-10 stokjes om de tomaat aan te rijgen
Olie & kruiden
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Wel de stokjes kort in water. Dit voorkomt dat ze verbranden in de oven.
- Verwarm de oven op 220°C grill stand.
- Meng in een kom olijfolie, Worcestershire saus en knoflook. Voeg hier de tomaten aan toe en laat ze 5 minuten marineren.
- Rijg de gemarineerde tomaten aan de stokjes. Hou ongeveer4-5 tomaatjes per stokje aan.
- Plaats de stokjes p een bakplaat en grill de tomaten 10minuten bij 220°C.
- Voeg een scheutje olie toe aan de overgebleven marinade en smeer het op de plakjes brood.
- Grill de plakjes brood kort mee met de tomaatjes.
- Smeer een laagje ricotta op de toast.
- Haal de gegrilde tomaten van de stokjes en verdeel ze over de ricotta.
- Enjoy!
MOEN