Een frisse gember citroen cake met kwark en citrusvruchten-gember spread
Met mijn basis recept voor cake zet jij iedere keer een lekker cake op tafel waar jou gasten van zullen genieten! Deze keer met gember en citroen voor een frisse touch, en om het af te maken toppen we het af met kwark en de biologische citrusvruchten-gember fruitspread van Rigoni di Asiago
Frisse gember citroen cake
Porties: 10 plakjes
Equipment
- cake vorm 28 cm
Ingrediënten
- 225 gram boter op kamertemperatuur
- 225 gram fijne kristal suiker
- 4 eieren
- 225 gram cakemeel van Koopmans
- 2 tl verse gember rasp
- 2 tl citroen rasp + sap van halve citroen
Topping
- 200 gram kwark
- 3 el biologische citrusvruchten en gember spread
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160°C elektrische of 150°C hetelucht oven
- Vet je bakvorm in en bestuif de binnenkant met wat bloem
- In een kleine kom meng 1 el suiker met de gember rasp, citroen rasp en sap
- Klop de boter zacht met een keukenmachine
- Voeg de suiker toe en klop het geheel glad
- Voeg een voor een de eieren toe en klop het goed op tot een glad beslag op hoogste stand voor ca. 5 minuten
- Voeg de cakemeel in twee delen toe en klop het op hoogste stand tot een glad beslag voor ca. 2 minuten
- Doe de cakebeslag in de cakevorm en bak het in een voorverwarmde oven 45-55 minuten gaar en goudbruin
- Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm of tot de randen los komen van de vorm
- Plaats dan de cake op een rooster en laat het volledig afkoelen
- Meng 1 el spread met de kwark en toe het af op de cake en doe de overige spread op de kwark