Ready to Crumble

Op zoek naar een lekker en verantwoorde baksel, wat binnen no time op tafel staat?
Dan is zijn deze fluffy muffins met walnoten crumble wel je zondag bakdag recept! Lekker voor bij de thee of je to go ontbijt…

In dit recept heb ik gebruik gemaakt van (rijpe) peren wat ik nog op de fruit schaal had liggen. Natuurlijk kan je deze vervangen appels of ieder ander fruit wat jij lekker vindt!

Fluffy Peer Muffins met walnoten crumble

Prep Time10 mins
Cook Time25 mins
Total Time35 mins
Course: dessert, Ontbijt, Snack
Cuisine: Amerikaans
Keyword: crumble, muffin, peren, zondag bakdag
Servings: 12 Stuks
Author: Muna Hajibaana

Ingredients

Fluffy Muffins

  • 260 gram volkoren bloem
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 1 tl kaneel poeder
  • 1/2 tl kardemom poeder
  • 1/4 tl gember poeder
  • 1/4 tl piment poeder
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 tl zout
  • 2 eieren
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 180 ml karnemelk melk
  • 2 tl vanille extract 
  • 2 grote of 3 kleine (rijpe) peren

Walnoten Crumble

  • 100 g walnoten
  • 80 gr volkoren bloem
  • 80 gr koude boter in blokjes
  • 35 gr bruine basterdsuiker

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Bekleed een muffin bakvorm met muffin papier.

Walnoten Crumble

  • Meng in een kom de ingrediënten voor de crumble met de hand tot kruimel deeg. Zet deze apart. 

Fluffy Muffins

  • Meng in een kom de bloem, suiker, kaneel, kardemom, gember, piment, zout, bakpoeder en baking soda.
  • Klop in een andere kom de eieren, olie, karnemelk en vanille extract. 
  • Voeg dan de droge ingrediënten toe en meng tot glad beslag. 
  • Was, schil en snijd de peren in blokjes en vouw het door het beslag. 
  • Verdeel het beslag in de muffin vorm. Vul de vormpjes tot aan de rand. 
  • Verdeel de crumble erover en bak 25-30 minuten in een voorverwarmde oven bij 175°C.
  • Laat volledig afkoelen voor de muffins uit de vorm te halen. 
  • Smakelijk!

MOEN