Perfecte crispy falafel bowl met geroostrde groente, salade en hummus.  Ideaal voor lekkere vegetarische lunch of een diner! Het is een heerlijke kleurrijke bowl dat zelfs de kids van gesmuld hebben.

Het wordt steeds makkelijker om vegetarisch te eten. Er is tegenwoordig een groot assortiment aan producten te koop in de supermarkt. Zoals deze Falafels. Je kan ze natuurlijk zelf maken, maar voor de drukke doordeweekse avonden is het ideaal om ze kant en klaar te kopen en ze af te bakken volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Serveer het met geroosterde groente, salade van tomaten komkommer en rode. En wat er niet kan ontbreken is tahini saus als dipje.

FALAFEL BOWL

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd35 min
Totale tijd40 min
Gang: diner, Hoofdgerecht, lunch, Salade, vegetarisch
Keuken: Mediterraan, Midden oosten
Trefwoord: bloemkool, cauliflower, falafel, makkelijke maaltijd, salade, sweet potato, zoete aardappel
Porties: 2 personen
Auteur: Muna Hajibaana

Ingrediënten

Falafel Bowl

  • 200 gram Falafel
  • 400 gram bloemkool gesneden in roosjes
  • 250 gram zoeten aardappel gesneden in halve plakjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 theelepel paprika poeder
  • 1/2 theelepel koriander poeder
  • zout en peper naar smaak
  • 1/2 komkommer
  • 100 gram cherry tomaten
  • 1 rode ui
  • 200 gram boter sla

Tahini saus

  • 1 eetlepel tahini
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • sap van een halve citroen
  • 1 theelepel olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • In een kom meng de bloemkool roosjes met 1/2 eetlepel olijfolie, paprika poeder, korinder en peper en zout naar smaak
  • Verdeel bloemkool over bakplaat
  • Meng in de zelfde kom de zoete aardappel partjes met de resterende olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster in een voorverwarmde oven 25 minuten bij 200°C
  • Bereid de falafel volgens bereidingswijze op de verpakking
  • Snijd komkommer, cherry tomaten en rode ui
  • Tahini saus
    Meng in een kleine kom de ingrediënten voor de tahini saus. Poef en breng op smaak met zout en peper
  • Maak de bowls op door te beginnen met de boter sla, daarop de falafel, geroosterde bloemkool en zoete aardappel, komkommer, tomaatjes en ui. Maak het af met de tahini saus
  • Serveer evt. wat pita brood, citroen schijfjes, wat koriander en peterselie.

MOEN