Op zoek naar een heerlijk tussengerecht voor je kerstmenu? Óf zoek je een lekker een makkelijk recept wat binnen 10 minuten op tafel staat? Dan is deze creamy avocado pesto met tortellini echt ideaal!

Een supergroene pasta, want naast avocado zit er ook nog een groente verstopt in de creamy avocado pesto die ik hierbij serveer, namelijk spinazie dus very healthy en dat groen kleurt natuurlijk ook mooi op tafel!.

Voor dit recept gebruikte ik de ready to eat avocado’s van EATME die o.a. verkrijgbaar zijn bij Dirk supermarkten.

Wist je trouwens dat EATME een heerlijk en uniek groente en fruit assortiment heeft met o.a. passievrucht en avocado? Samen met hun partners zorgen zij ervoor dat hun groente en fruit de hoogste kwaliteit heeft. De groenten en fruit worden geteeld en gerijpt voor een optimale smaak en zijn ready-to-eat als je ze koopt! Super handig dus ook als je last-minute nog op zoek bent naar de perfecte smaakmaker voor in jouw gerecht!

Creamy Avocado Pesto met tortellini pasta

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd10 minuten
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch, tussengegrecht
Trefwoord: avocado, feestdagen, pasta, pesto, spinazie, tortellini
Servings: 2 personen
Author: Muna Hajibaana

Ingrediënten

  • 1ready to eat EATME avocado verkrijgbaar bij Dirk 
  • 100 gram baby spinazie       
  • 20 gram verse basilicum       
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gram pijnboompitten   
  • 2-4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 ½ theelepel citroensap
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas     
  • 200 gram tortellini ik gebruikte gevulde spinazie-ricotta tortellini

Instructies

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, zet opzij om af te laten koelen.
  • Kook de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.  
  • Mix in een keukenmachine de avocado, spinazie, basilicum, knoflook, pijnboompitten, citroensap en Parmezaanse kaas tot een gladde massa.   
  • Voeg eerst 2 eetlepels olijfolie toe aan deze mix.  Is de pesto nog droog? Dan voeg je beetje bij beetje de rest van de olijfolie toe tot het een glad geheel wordt.
  • Meng de creamy avocado pesto met de gekookte tortellini.
  • Enjoy!

MOEN