Ontbijten met cake

Pompoen is op ’t moment meest gegeteb groente hier in huis :)In zowel zoete als hartige gerechten is het de perfecte ingrediënt. Pompoen geeft namelijk een warme zoete smaak, combineer het met kaneel en je zet een heerlijk gerecht op tafel!

Baked Oats

Ik ben nog allang niet uitgekeken op baked oats. Het is voor mij ontbijten met cake, maar wel een simpele cake want je doet alles mixen of in de blender, in de vorm gieten, afbakken en je kan GUILT FREE genieten.

En je kan het eindeloos met alles wat je maar lekker vind variëren. En vandaag dus met pompoen en KoRo dadel hazelnoot creme

KoRo Dadel Hazelnoot crème

Dadel hazelnoot crème van KoRo bestaat maar uit 3 ingrediënten (dadels, hazelnoot en cacao) niet meer en zeker niet minder!

Het smaakt naar mijn idee precies het zelfde als de bekenede hazelnoot spread maar deze is zonder toegevoegde suiker en of palmolie, met een romige consistentie en de fruitig-chocoladesmaak van de dadel-hazelnootcrème zijn is mijn nieuwe choco pasta.

Chocolate Pumpkin Bakes Oats

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: dessert, Ontbijt
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: baked oats, chocolade, pompoen
Porties: 2 porties
Auteur: Muna Hajibaana

Ingrediënten

  • 80 gram havermout
  • 100 gram pompeon puree
  • 60 mL amandel melk
  • 1/2 el ahorn siroop
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • In een blender mix alle ingrediënten tot glad en romig beslag
  • Vet twee bakvormpjes in met wat (kokos)olie
  • Verdeel 2/3 van het beslag in de bakvormpjes, doe er een eetlepel KoRo dadel hazelnoot creme op het beslag en verdeel het resterende beslag erover
  • Top het af met wat hazelnoten
  • Afbakken in een voorverwarmde oven bij 180°C 15-20 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is.