Wil je ook een keer iets anders maken dan bananen brood? Omdat ik geen banaan lust, maak ik regelmatig courgette brood, pompoen brood en appel brood.
En dit keer heb ik een gluten- lactose- en olie vrije chocolade broodjes met stukjes pure chocola gemaakt…YAS!!

Perfect voor de snelle breakfast of heerlijke snack…

Chocolate Bread

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Ontbijt, Tussendoortje
Trefwoord: banana bread, bananen brood, chocolade brood, gezond bakken, healthy bakes, ontbijt
Servings: 4 Stuks
Author: Muna Hajibaana

Ingredients

  • 50 gram Volkoren rijstemeel
  • 50 gram Boekweit meel
  • 20 gram Cacao poeder
  • 1 theelepel Bak poeder
  • 1 theelepel Kaneel poeder
  • ¼ theelepel zout
  • 1 eetlepel ahorn siroop
  • 2 eetlepels Tahin
  • 185 mL (amandel) Melk
  • 65 gram Appelmoes
  • 1 theelepel Vanille extract
  • 30 gram Pure chocolade (druppels)

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Vet 4 mini brood vormpjes of muffin vormpjes in
  • Meng in een kom alle droge ingrediënten
  • In een andere kom mix de tahini en ahorn siroop creamy
  • Voeg dan melk, appelmoes en vanille extract toe
  • Voeg de meel mix beetje bij beetje toe en meng tot glade beslag
  • Voeg de chocolade stukjes toe
  • Verdeel over de vormpjes
  • Bak in een voorverwarmde oven 20 minuten bij 180°C
  • Na het bakken goed laten afkoelen in de vorm
  • Enjoy!

 MOEN