Vandaag deel ik met jou….het lekkerste blueberry muffin recept!
Deze muffins zijn fluffy, zacht en vol juicy blauwebessen met een kruimel kaneel topping.
Dit recept is makkelijk om te maken, je hebt geen mixer nodig. 2 kommen en een paar basis ingrediënten that’s all you need. Ohh en na dat het beslag gemaakt is moet het even rusten in de koelkast deze stap is optioneel. Dit zorgt er namelijk voor dat de muffin goed rijst en een mooi ‘kroontje’ krijgt (noem je dat zo??)
Heb je ik je al lekker gemaakt? Check dan snel het recept hieronder. Laat je mij weten als je ze gemaakt hebt? Vind ik leuk.
Blueberry Muffin
Porties: 12 stuks
Ingrediënten
Blauw bessen muffin
- 120 gram (plantaardige) boter
- 160 mL (amandel) melk
- 2 eieren
- 1 tl vanille extract
- 150 gram suiker
- 260 gr volkoren speltmeel
- 2 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 200 gram blauwe bessen
- 1 el volkoren speltmeel
Crunchy kaneel topping
- 2 el suiker
- 65 gram volkoren speltmeel
- 4 el koude (plantaardige) oter
- 2 el lichtbruine basterd suiker
- 1 tl kaneel
Overige benodigdheden
- muffin bakvorm
- 12 muffin papiertjes
Instructies
- Smelt boter in een klein pannetje en laat het afkoelen.
- Meng in een kom bloem, suiker, bakpoeder en zout.
- Meng in een andere kom eieren en melk goed samen met een garde, voeg daar de afgekoelde boter en vanille extract aan toe.
- Voeg de bloemmengsel beetje bij beetje toe aan de ei en melk mengsel. Meng goed door elkaar maar overmix het niet!
- Haal de blauwe bessen door 1 el bloem (dit zorgt er voor dat de bessen niet naar beneden zakken tijdens het bakken)
- Vouw met een spatel de blauwe bessen door het beslag.
- Plaats het beslag 30 minuten in de koelkast.
- Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
- Bekleed de muffin vorm met de muffin papiertjes
- Verdeel het muffin beslag over de vorm.
- Maak de kruimel kaneel topping door de ingrediënten kort te mengen met je handen tot kruimels.
- Verdeel de kruimels over de muffins.
- Bak de muffins in een voorverwarmde oven 15-20 minuten bij 200°C.