Fresh, Vegan & Delish
Bloemkool Shoarma met Frisse Tahini Avocado saus *
Vandaag een lekker en simpel recept met bloemkool.
Als je aan shoarma denkt denk je aan vlees toch? Nou dat hoeft niet perse, want je kan ook groente gebruiken om shoarma te maken. Je hebt alleen de kruiden nodig 🙂 simple as that!
Frisse Tahini Avocado Saus
Bij shoarma eet je natuurlijk lekkere sausje. Ik ging voor een frisse tahini avocado dressing. En dit alles eten we op een mini Turks broodje.
Bloemkool Shoarma met Tahini Avocado Saus
Porties: 4 porties
Ingrediënten
- 1 bloemkool gesneden in roosjes
- 2 tl shoarma kruiden
- 2 el olijfolie
- 4 mini Turkse broodjes
frisse tahini avocado dressing
- 1 avocado
- 1 el tahini
- 2 teentjes knoflook
- sap en zest van 1 limoen
- sap van een halve citroen
- 10 gr verse peterselie
- 10 gr verse koriander
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl zwarte peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210°C
- Kruid de bloemkoolroosjes met de shoarma kruiden en olijfolie
- Verdeel over een bakplaat en rooster in de oven 15-20 goudruin
- In een keukenmachine of staafmixer pureer de ingrediënten voor de tahini avocado saus fijn.
- Verwarm de Turkse broodjes volgens instructies op verpakking
- Serveer de bloemkool shoarma met tahini avocado saus op Turks broodje
Enjoy!
* alle gebruikte producten in dit recept zijn in samenwerking met Hoogvliet Supermarkten!