Fresh, Vegan & Delish

Bloemkool Shoarma met Frisse Tahini Avocado saus *

Vandaag een lekker en simpel recept met bloemkool.

Als je aan shoarma denkt denk je aan vlees toch? Nou dat hoeft niet perse, want je kan ook groente gebruiken om shoarma te maken. Je hebt alleen de kruiden nodig 🙂 simple as that!

Frisse Tahini Avocado Saus

     

Bij shoarma eet je natuurlijk lekkere sausje. Ik ging voor een frisse tahini avocado dressing. En dit alles eten we op een mini Turks broodje.

Bloemkool Shoarma met Tahini Avocado Saus

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: diner, Hoofdgerecht, lunch, Nagerecht
Keuken: Midden oosten
Trefwoord: avocado, bloemkool, shoarma, tahini
Porties: 4 porties
Auteur: Muna Hajibaana

Ingrediënten

  • 1 bloemkool gesneden in roosjes
  • 2 tl shoarma kruiden
  • 2 el olijfolie
  • 4 mini Turkse broodjes

frisse tahini avocado dressing

  • 1 avocado
  • 1 el tahini
  • 2 teentjes knoflook
  • sap en zest van 1 limoen
  • sap van een halve citroen
  • 10 gr verse peterselie
  • 10 gr verse koriander
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210°C
  • Kruid de bloemkoolroosjes met de shoarma kruiden en olijfolie
  • Verdeel over een bakplaat en rooster in de oven 15-20 goudruin
  • In een keukenmachine of staafmixer pureer de ingrediënten voor de tahini avocado saus fijn.
  • Verwarm de Turkse broodjes volgens instructies op verpakking
  • Serveer de bloemkool shoarma met tahini avocado saus op Turks broodje

Enjoy!

    alle gebruikte producten in dit recept zijn in samenwerking met Hoogvliet Supermarkten!

    MOEN