Soup Season Is On!
Eerlijk met dit weer wil je toch lekker opwarmen met een kommetje soep?!
Nou ik heb vandaag een super simpel recept voor je.
Romige Bloemkool Pompoen Soep
Aan deze romige bloemkool pompoen soep komt geen room te pas. Je roosteren de groente in de oven en pureer het tot een romig soepje. Het geheim is de pompoen want geroosterd wordt t lekker zacht.. en geeft een romige smaak aan de soep.
Bloemkool Pompoen Soep
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 1 bloemkool gesneden in roosjes
- 1 fles pompoen gesneden in blokjes
- 1 ui
- 2 el olijfolie
- 1 tl koriander poeder
- 1 tl paprika poeder
- 1/2 kurkuma
- zout en peper
- 600 mL groente bouillon
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210° C
- In een kom meng bloemkool roosjes, pompoen blokjes, olijfolie, koriander poeder, paprika poeder, kurkuma en zout en peper
- Verdeel over een bakplaat bekleed met bakpapier
- Rooster de groente 20 min bij 210°C
- Zet ondertussen een pan op met de groente bouillon
- Doe de geroosterde groente bij de bouillon en pureer glad
- Serveer met wat pompoenpitten en evt kokosroom